Favourites Featured Gadget Getest

Getest: Lampe Berger Paris

De Lampe Berger is een bijzondere, en bovenal effectieve manier om de lucht in je huis te zuiveren en geuren. Met een speciale lamp en bijpassende ‘Parfums de Maison’ kun je aan de slag, en natuurlijk probeerden wij het voor je uit.

Om de Lampe Berger goed zijn werk te laten doen, moet je goed de gebruiksaanwijzing volgen. In de Discovery Box die wij ontvingen staat de beschrijving gelukkig duidelijk vermeld, dus we kunnen snel aan de slag. Het principe van de Lampe Berger lamp in een notendop: bovenop de Lampe Berger bevindt zich een poreuze vuursteen met daaraan vast een dikke lont. Deze lont wordt in de Lampe Berger Parfums de Maison geplaatst, waarna de vuursteen wordt aangestoken. Als deze steen heet genoeg is (na ca. 2 minuten branden), blaas je de vlam uit. Door de warmte van de vuursteen verdampt de door de lont opgezogen vloeistof.

Gewoon een manier om geurolie te verspreiden? Niet bepaald! De hittebron (+-550 graden Celsius!) van de Lampe Berger trekt bacteriƫn aan en doodt ze. Daarnaast ontstaat er door het verbrandingsproces een natuurlijke ozon in de lucht, die vervelende geuren weghaalt en de lucht desinfecteert. De lucht is daardoor helemaal schoon, en klaar om het parfum dat de Lampe Berger op te nemen.

Tot zover de theorie, nu over op de praktijk. In onze box troffen we een geurloze olie aan, die we gebruikten om een eerste test mee te doen. Deze olie geeft zelf geen geur af, maar zorgt er na een lange dag vol leven in huis wel voor dat de lucht weer lekker opfrist en minder muf wordt. We zijn verbaasd hoe een niet geurende vloeistof de lucht om ons heen toch zoveel frisser kan maken!

Helemaal leuk wordt het als je een speciale geurende Parfum de Maison kiest. Zo kwamen wij alvast in de kerstsfeer met de Parfum de Maison ‘Heavenly Spruce’, met de geur van dennenbomen. Pure kerstsfeer in een flesje, heerlijk! Let wel op: je dient een Lampe Berger maar 20 minuten per 10 m2 te gebruiken, dus laat hem zeker niet heel de avond aan staan!

De aanschaf van een Lampe Berger kan zo duur zijn als je zelf wilt. Kies je voor een bijzonder vormgegeven lamp kun je tot wel 89,50 euro kwijt zijn. Maar kies je zoals wij voor de Discovery Box, dan ontvang je voor 37,50 euro een lamp (basic model), en 2 kleine flacons Parfum de Maison (de door ons geteste, geurloze Neutre Essentiel en de Orange de Canelle, met sinaasappel en kaneel). De (grote fles) Heavenly Spruce, de heerlijke kerstgeur, kost 14,95 euro.