Favourites Featured Gadget Getest

Getest: Duracell Oplaadbare Mobiele Oplader

Wie kent het niet: ben je op pad, of sta je op het punt de deur uit te gaan, is de batterij van je telefoon of smartphone op. En natuurlijk heb je je oplaadsnoertje niet bij je, om over een stopcontact in de buurt maar niet te spreken.

Duracell komt met een handige, kleine oplossing. Hun Oplaadbare Mobiele Oplader is als het ware een extra batterij, die je altijd (wel zorgen dat hij opgeladen blijft!) bij de hand kunt hebben. Je sluit hem via USB aan op je computer of laptop, en laadt hem op. Daarna sluit je hem, eveneens via USB of mini USB aan op je telefoon of smartphone, en je kunt weer een uur of drie vooruit qua batterij.

Ideaal, en zeer eenvoudig in gebruik, lijkt ons. Na een kleine test blijkt dat ook in de praktijk zo te werken. Het opladen gaat eenvoudig en vrij snel, en met de juiste USB kabel (meestal meegeleverd bij je telefoon, bij je iPhone gebruik je bv gewoon de standaard witte USB kabel) sluit je de extra batterij zo aan op je telefoon, en kun je weer uren vooruit. Een simpele oplossing voor een groot probleem, heel fijn.

Er zijn twee varianten van de Oplaadbare Mobiele Oplader: eentje die je telefoon +- 3 uur extra stroom geeft (degene die wij hebben getest) en een wat luxere variant, die 5 uur extra stroom geeft en ook in het stopcontact opgeladen kan worden, ipv alleen via je computer. Deze bevat ook twee USB ingangen, zodat je twee telefoons tegelijk op kunt laden. De eerste kost 29,99 euro, de tweede 39,99 euro, prima prijzen als je het vergelijk met andere, veel duurdere oplossingen om je telefoon langer mee te laten gaan. Handig om mee te nemen als je een lange dag buiten de deur gepland hebt!