Favourites Gadget Getest

Getest: Creative D200

Vroeger was er vrijwel geen huiskamer zonder stereoset. Tegenwoordig, waar MP3 spelers, telefoons en computers/laptops steeds vaker als muziekspeler dienen, verdwijnen deze meer en meer. Met al die nieuwe apparaten kun je tenslotte altijd en overal naar je muziek luisteren, veel makkelijker. Maar wat als je toch eens lekker muziek door je hele woonkamer of huis wilt laten schallen? Dan sluit je er gewoon een speaker op aan, via Bluetooth! Althans, zo werkt dat bij de Creative D200 (99,95 euro), die wij mochten testen.

De Creative D200 is een stijlvolle speaker, met slechts 3 knopjes: +, – (volume) en Bluetooth. Een kind kan de was doen dus: druk 3 seconden de Bluetooth knop in en verbind hem met je apparaat naar keuze (in ons geval een iPhone), en je speaker is aangesloten. Makkelijker kan niet, mocht je echter toch hulp nodig hebben dan is daar de duidelijke handleiding die je op gang helpt.

De kwaliteit van de muziek die je vervolgens door de speaker hoort hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de muziek die je erop af wilt spelen (lees: illegale downloads zouden we niet aanraden). Muziekbestanden van goede kwaliteit spelen loepzuiver af, en hebben door de ingebouwde baspoort een lekker stevige bas. Qua volume kun je aardig hard (lees: hai buren, hoort u mij??) gaan, zonder kwaliteitsverlies van de muziek. Daarnaast kun je natuurlijk ook filmpjes op je telefoon bekijken terwijl het geluid door de speaker komt, iets wat natuurlijk ook handig is als je de speaker met je computer verbindt als je daarop een film wilt bekijken.

De Creative D200 zorgt ervoor dat je je muziek nu écht overal kunt afluisteren, en sluit goed aan op de huidige ‘mobiele muziek’ cultuur. De kwaliteit is prima, daar kan menig stereoset een puntje aan zuigen, het gebruiksgemak enorm.

Klinkt de Creative D200 je als muziek in de oren? Hou Lifestylelog dan de komende weken heel goed in de gaten, want binnenkort geven we een exemplaar weg!