Favourites Gadget Getest

Getest: BikeCap Hands

Je bent gewend wanten aan je handen te trekken. Maar de ‘Hands’ van BikeCap zijn anders. Deze bevestig je met drukknoopjes aan je stuur, waarna je je handen er zo in steekt. Wij onderwierpen ze aan een kleine test.

Onze eerste indruk: het is maar goed dat je ze niet aan je handen hoeft te trekken, want dat zou erg lomp worden. Wel worden we heel blij van de vrolijke, originele dessins die te koop zijn, er is altijd wel een paar in jouw smaak. De drukknoopjes gaan makkelijk open, en het bevestigen aan het stuur van je fiets is dan ook een fluitje van een cent.

Eenmaal je handen erin gestoken voel je waarom deze ‘Hands’ wel eens een grote hit zouden kunnen worden: wat zijn ze lekker warm! Nog meer voordelen: ze zijn waterbestendig, komen tot over je pols en bieden genoeg ruimte voor de handvaten van je stuur en remkabels. Door de Hands hoef je geen handschoenen meer aan, wat de grip op de handvaten van je stuur verbetert: met handschoenen aan wil dat nog wel eens gaan glijden.

Zijn er ook nadelen. Jazeker. Als je met je hand richting aan wil geven moet je deze eerst uit de Hand halen, en vervolgens de koude lucht in steken, om hem vervolgens weer terug in de Hand te stoppen. Dit laatste gaat overigens gemakkelijk hoor, de Hand bleef goed openstaan. Nog een nadeeltje: als je valt heb je net wat minder snel je handen paraat om je val te breken. Alhoewel, nadeel… hebben we niet laatst gehoord dat je dat juist niet moet doen, om gebroken polsen te voorkomen? Laatste nadeeltje tenslotte: in ons land waar geen fiets veilig is, is het zeker geen goed idee om de Hand na het stallen aan je fiets te laten zitten. Steeds eraf halen dus, en vanwege hun formaat dien je wel een aardige tas mee te nemen om ze in op te bergen.

Toch vinden wij de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. Geen handschoen houdt onze handen zo warm en droog als de Hands, en waar we handschoenen nogal eens kwijtraken loop je daar met de Hands vanwege hun formaat geen kans op. Een leuke aanvulling op het assortiment van BikeCap, die het in ons gure kikkerlandje vast en zeker prima gaat doen dit najaar en komende winter. Voor meer informatie kijk je op www.bikecap.nl, verkoopprijzen liggen rond de 34,50 euro.