Favourites Featured Getest

Getest: BIC Kids Evolution

Iedere ouder kent het wel: je kind laat een potlood (of nog erger: een heel setje potloden) vallen en de punt breekt af. Je slijpt het potlood, maar iedere punt die verschijnt blijkt door de val al te zijn gebroken. Vervelend! Dat vonden ze bij BIC ook, en dus introduceerden zijn potloodjes die vrijwel onbreekbaar zijn. Wij onderwierpen ze aan een stevige test.

De Kids Evolution potloden zijn gemaakt van een lichtgewicht kunsthars, dat bijna onbreekbaar is. Wij ontvingen ze voor deze test per post, in een envelop. Normaal gesproken is de behandeling die envelopjes krijgen in een distributiecentrum en tijdens een bezorgronde al voldoende om de stift op verschillende punten te laten breken, maar wat wij uitpakten was een setje puntgave potloden. Indrukwekkend!

Uiteraard hebben we daarna nog even goed ons best gedaan. We hebben de potloden laten vallen, er heel hard op gedrukt tijdens het kleuren en zelfs met onze vingers geprobeerd de punt te breken. Het meeste resultaat kregen we nog toen we heel hard op de punt drukten tijdens het kleuren: toen brak er een heel klein stukje van de punt af. De punt bleef echter lang genoeg om gewoon mee verder te kleuren.

Eigenlijk is dit al genoeg om ons enthousiast te maken, maar bij wijze van bonus is ook het slijpen nog eens stukken makkelijker dan bij houten potloden. Deze vertonen vaak onregelmatigheden, waardoor er tijdens het slijpen stukjes af kunnen breken of splinters kunnen ontstaan. Het kunsthars is echter zo regelmatig van structuur dat je daarop geen risico meer loopt, nog een pluspunt! Het moge duidelijk zijn: wij zijn na deze test fan.