Favourites Featured Getest

Getest: Albelli fotoboek

Vroeger, toen je met je fotorolletje nog naar de fotowinkel ging om ze af te laten drukken, ja, toen maakte je nog wel eens een fotoalbum. Maar nu we allemaal een digitale camera hebben bewaren we de foto’s meestal op de harde schijf, en is het afgelopen met het bladeren in je herinneringen. Zonde! Toen Albelli ons vroeg hun fotoboeken eens te testen twijfelden we dan ook geen seconde. Virtueel inplakken die foto’s!

Nu zijn we met de komst van de digitale camera ook veel meer foto’s gaan maken. Niet meer gehinderd door het aantal foto’s dat er op een rolletje kan schieten we wat af, dus om daaruit een mooie selectie te maken voor een album kost best wat tijd. Wij kozen voor een boek in het formaat L, met 24 pagina’s, en reserveerden voor iedere maand van het afgelopen jaar 2 pagina’s. Een leuk jaaroverzicht! Natuurlijk kun je ook een heel album wijden aan die ene leuke vakantie, je kinderen of wat dan ook, helemaal aan jou.

Waar je het vroeger, in de ‘inplaktijd’ moest doen met allemaal foto’s van hetzelfde formaat, kun je bij Albelli per foto kiezen hoe groot je hem af wilt drukken. Je download de software, of gaat direct op www.albelli.nl aan de slag, en maakt iedere pagina op zoals jij dat wilt. Je kunt kiezen welke achtergrondkleur of afbeelding (mag ook een foto zijn!) de pagina moet hebben, en plaatst vervolgens op basis van een sjabloon of helemaal naar eigen inzicht je foto’s. Dat kan 1 grote zijn, of 2, maar je kunt ook vrij gemakkelijk een collage met heel veel kleine fotootjes maken. Kwestie van proberen, de software wijst zichzelf.

Natuurlijk kun je er ook tekstjes bij plaatsen, en is ook de kaft helemaal naar je zin aan te passen. Via de software zie je steeds hoe je fotoboek er uiteindelijk uit gaat zien, zodat je precies weet wat je bestelt. Na 2 uren van spitten, passen, meten en veranderen was ons exemplaar klaar, en bestelden we hem. Na een paar dagen kwam de melding dat hij per post onderweg was, en niet veel later viel ons fotoboek in de bus. Prima van kwaliteit, haarscherp (natuurlijk wel afhankelijk van je foto’s) en precies zoals we ons dat online voorgesteld hadden. Nee, hoe romantisch het zelf inplakken van foto’s ook was, zo strak, goedgevuld en afwisselend als deze werden ze toen echt niet gemaakt…