Fashion Schoenen

Zoektocht naar de ideale zomerschoen

AQA

Met de zomer in aantocht, breekt onze jaarlijkse missie ook weer aan: vind de perfecte zomerschoen. Niet moeilijk, zeg je? Wacht maar tot je ons eisenlijstje hebt gezien!

De ideale zomerschoen

Loop een schoenenwinkel in, zoek een kek modelletje uit, en je bent klaar. Zou je zeggen. En dat klopt misschien ook wel. Op de korte termijn. Heb je oog voor de lange termijn, dan pakt zo’n zoektocht heel anders uit.

Want waar moet een goede zomerschoen aan voldoen? Al is de verleiding groot om te vallen voor een lekker goedkoop paar, wij hebben inmiddels geleerd dat dit geen beste investering is. Ten eerste is de zool meestal zo dun dat je er binnen een paar weken doorheen bent, ten tweede is de lage prijs over het algemeen goed terug te zien in de kwaliteit en pasvorm. Met andere woorden: beeldige schoenen, waarmee je eigenlijk alleen kunt zitten. Staan en lopen doen pijn…

Goed, kwaliteit dus. En waar letten we nog meer op? De kleur! Want al kunnen we heel blij worden van een vrolijk gekleurd exemplaar, we vinden het wel een beetje zonde om er veel geld aan uit te geven. Want zeg nou zelf, hoe vaak kun je rode, groene of roze schoenen nu echt aan? Precies. Een goed paar zomerschoenen is wat ons betreft neutraal van kleur, zodat het overal bij past.

AQA

Nog meer eisen? Oh, genoeg. We willen dat onze nieuwe zomerschoenen lekker zitten, zodat we er niet alleen beeldig mee op het terras kunnen zitten, maar ook een aardig wandelingetje mee kunnen maken. We willen dat ze écht zomers zijn, dus met blote tenen, want die hebben we tenslotte niet voor niks van een beeldig kleurtje voorzien. En we willen het liefst dat ze niet slechts één zomer meegaan, dus we letten extra goed op de zool. Oh en we willen een hakje, uiteraard, want dat doet wonderen voor de looks van je blote benen.

Mission impossible?

Met zoveel eisen, is het best lastig zoeken. Heel veel zomerschoenen vallen bij voorbaat af. Flutzool, rare kleur, geen hak, of juist een te hoge. We zoeken in het wat hogere prijssegment, om in ieder geval qua kwaliteit hopelijk goed te zitten. Al zien we ook hier heel wat rubberzooltjes voorbijkomen die het eind van de zomer niet zullen halen: zonde! Gelukkig zijn er ook merken die het wel snappen. Ecco is er zo eentje, met kwalitatief goede schoenen die echt niet alleen in de smaak vallen bij je moeder: ze hebben ook hartstikke trendy modellen!

Maar er is meer. AQAshoes kenden we al van naam, maar we hadden ons nog niet zo verdiept in het assortiment. Dat verandert als we de nieuwe collectie onder ogen krijgen. Is dat ‘m… onze ideale zomerschoen?

Alles goed

Voorzichtig gaan we onze checklist af. Prima kwaliteit, met een stevige zool: check. Neutrale kleur, die toch zomers oogt: check. Blote tenen: check. Hakje waarmee je kunt lopen: check.

Blijft over de belangrijkste check: zitten ze een beetje lekker? Ook daarin worden we niet teleurgesteld. Het soepele leer zit meteen lekker, het voetbed is zalig (en gevormd naar je voet!) en zowel het riempje om de enkel als die om de tenen is verstelbaar, zodat je de schoen perfect passend kunt maken.

AQA

AQA

AQA is een Nederlands merk, en dat zie je terug in het design. Wij Nederlanders weten dat schoenen niet alleen mooi moeten zijn, maar ook praktisch, en lekker moeten zitten. Oh, en duurzaam, want onze zuinige reputatie houden we graag in stand. Met €109,95 ligt de aanschafprijs redelijk hoog, maar ben je wel verzekerd van een paar zomerschoenen dat je ook volgend jaar gewoon weer aan kunt. En da’s fijn: als je eenmaal de perfecte schoen hebt gevonden, wil je het jaar erna niet een nieuwe zoektocht hoeven te starten tenslotte.