Fashion

De winterjassen van komende winter

We zitten nu nog middenin de zomer, maar over twee weken begint de meteorologische herfst alweer! Dat betekent ook dat langzaamaan de wintercollecties alweer in de winkels hangen. Voor ouders betekent dat: er snel bij zijn en ervoor zorgen dat zoon- of dochterlief er straks weer modieus en warmpjes bij loopt. Maar wat zijn eigenlijk de trends voor komende winter?

Voor jongens

‘Stoer’, ‘kort’ en ‘parka’ zijn de sleutelwoorden voor de winterjassen van komende winter. In de collecties zien we terug dat we best veel mogen en kunnen combineren en dat er voor iedereen wat wils is. Het meest geliefde item wordt de bomberjack. En terecht: een bomberjack is lekker warm en geeft een hele stoere uitstraling.

Kijken we naar de kleuren, dan zien we vooral zogenaamde ‘winterwarme kleuren’. Donkerblauw, legergroen en zwart zijn de basiskleuren en worden aangevuld met wat vrolijkere kleuren. Donkerrood en felle (neon) accenten horen er komende winter ook helemaal bij.

Qua modellen moeten we vooral denken aan bomberjacks en lange parka’s met een kraag van nepbont. ‘Reversible’ is ook in opkomst. Dat zijn jassen met twee kanten: de voor en achterkant verschillen enorm en kunnen dus eigenlijk aan beide kanten gedragen worden. De populaire merken zijn Vingino, Mcgregor en Tumble N Dry.

Voor meisjes

Bij de meisjes komen de populaire merken als Vingino, Retour en Scotch ‘R Belle weer terug. Ook de meiden mogen een lekker warm bomberjack aantrekken. Qua kleuren geldt hetzelfde als voor jongens, al is de kleur roze natuurlijk tijdloos en op-en-top meisjesachtig.

Het grote verschil met jongensjassen zit vooral in de patronen en in de materialen. Bij winterjassen voor meisjes zien we heel vaak beestachtig bont terugkomen. Natuurlijk geen echt bont, maar nepbont. Daarnaast zien we veel andere extra warme materialen. Deze winter hoef je niet bang te zijn dat jouw kleine meid het koud krijgt.

Een winterjas uitzoeken

Een gratis tip die we tegenkwamen op Winterjassen.com: betrek je kinderen bij het uitzoeken van een winterjas. De kans is groot dat de ouders een andere jas willen dan de kinderen. Wat jij als ouder wilt, verschilt van wat kinderen mooi vinden. Papa en mama kiezen voor een goede, goedkope, maar warme winterjas. Zoon of dochter kiest liever voor een jas waarmee hij of zij alle blikken op school steelt.

Als een kind een winterjas lelijk vindt, kun je het wel vergeten dat de jas wordt aangetrokken. Dan blijft de jas aan de kapstok hangen en zal het altijd problemen opleveren als de jas aan moet. Kies daarom samen voor een jas. Jouw kind heeft dan het idee de jas zelf uitgezocht te hebben en zal de jas met een glimlach van oor tot oor aantrekken.

Let bij het uitzoeken van de jas niet alleen op het prijskaartje, maar ook op de maat en de kwaliteit. “Hoe lang moet de jas mee gaan?”, “Hoe lang zal het duren voordat de jas weer te klein is?”, “Moet er in de jas gespeeld kunnen worden?”, “Is het misschien een idee twee jassen te kopen: eentje voor ‘nette afspraken’ en eentje voor ravotten?” Dat soort vragen zijn goed om jezelf te stellen. Zo maak je een verstandige keuze voor een winterjas.