Fashion

Verkeerde schoenmaat

Zeg eens eerlijk. Hoeveel paar schoenen heb jij in de kast staan die je nooit draagt omdat de maat eigenlijk niet goed is? Schoenenfabrikant Durea deed er onderzoek naar, en constateerde dat maarliefst 5 van de 16 paar die een vrouw in de kast heeft staan ongebruikt zijn om deze reden.

Veelal is de lengtemaat niet het probleem, maar is het de breedte die niet goed is. Uit het onderzoek bleek ook dat 90% van de vrouwen op de hoogte is van het bestaan van een wijdtemaat, maar dat 84% van deze groep haar eigen breedtemaat vervolgens niet kent.

Niet zo verwonderlijk, als je het ons vraagt. Om hierachter te komen moet je tenslotte naar een zogenaamde ‘kwaliteitswinkel’, terwijl wij vrouwen toch veelal zwichten voor de hippe, en over het algemeen niet al te verantwoorde, schoenen die ons vanuit de etalages van hippe winkeltjes of grote ketens ‘aankijken’.

Mocht je het tij willen keren, en vanaf nu alleen wél passende schoenen willen aanschaffen: het eerder genoemde schoenenmerk Durea heeft een best hippe collectie waarin je bijvoorbeeld ook pumps, laarzen en enkellaarsjes aantreft. Te koop bij, je raadt het al, ‘de betere schoenenzaak’.