Fashion Travel

Veilig in het zonnetje

Smeren, smeren, smeren, en uiteraard met een hoge beschermingsfactor, zo luidt het devies bij kinderen (en volwassenen) zodra de zon schijnt. De kinderhuid kan maar weinig zon hebben, en verbrandt razendsnel. Met name tijdens de zomervakantie, waarbij zon, zee en strand veelal de boventoon voeren, is het bijna ondoenlijk om met name kleine kinderen continue goed beschermd te houden. De meeste vinden insmeren geen pretje, of wrijven zich na een zwempartijtje zo fanatiek droog dat al het werk voor niks is geweest…

Inventieve oplossingen zijn dus zeer welkom, en de uv beschermende shirts en shorts van Nanuk vallen absoluut in die categorie. Deze houden de zon tegen vergelijkbaar met een factor 50, wat betekent dat het kind wanneer het deze kleding draagt 50 keer langer in de zon kan blijven dan wanneer het onbeschermd is. In de kleding kan gezwommen en gespeeld worden, en er is (en daar zal menig ouder blij mee zijn) de mogelijkheid tot het aanbrengen van de naam en het telefoonnummer voor het geval het kind zoek raakt.

De ‘pakjes’ zijn er vanaf maat 80-86 tm 128-134 en kosten 49,95 per setje van shirt en broek. Een investering, maar wel een boel zorgen en ergernis minder. Te koop via www.nanuk.nl.

Bekijk voor meer kleding en schoenen ook eens ons Kinderkledingoverzicht.