Fashion Getest

Raksja’s armbanden bij Djeenie

Tijdens het Hindu feest Raksha Bhandan binden familieleden een amulet aan een zijden koord om elkaars pols. Een symbool van verbintenis, waarmee eveneens wordt beschermd tegen ‘het kwaad’. De Raksja armbanden die je bij Djeenie kunt kopen vonden hun inspiratie in dit mooie ritueel.

De Raksja armbanden zijn ontworpen em handgemaakt door Jozemiek, Djeenie heeft ze in alle 8 de kleuren te koop in de webwinkel (12,95 euro per stuk). Wij mochten zelf zo’n bijzondere Raksja armband bekijken en kozen voor de stijlvolle zwarte versie.

Het principe is simpel en mooi tegelijk: aan een 100% zijden band zijn 2 bedels bevestigd, 1 van glas en 1 van metaal. De band is 1,5 cm breed en circa 85 cm lang. Je kunt ze gemakkelijk om je pols wikkelen, zoals ook tijdens het Hindu feest waar zij hun oorsprong vinden gebeurt, maar ook om je hals, enkel of zelfs in je haar misstaan ze niet!

Het fijne aan zo’n lange band is dat hij altijd past. Heb je moeite om passende armbanden te vinden is dit bijvoorbeeld een perfecte oplossing: of je nu dunne of dikke polsen hebt, een Raksja past altijd! De band is licht elastisch, en makkelijk te knopen. De knoop blijft vervolgens de hele dag prima zitten, maar is gelukkig ook zonder problemen weer los te peuteren.

Na hem op alle mogelijke manieren gedragen te hebben zijn wij enthousiast: een Raksja is een veelzijdig, betaalbaar en tijdloos sieraad, dat vanwege zijn oorsprong ook nog eens perfect geschikt is om cadeau te doen. Onze zwarte variant combineer je moeiteloos met al je kleding, terwijl een gekleurde uitvoering juist voor een mooi, kleurrijk contract kan zorgen. Je koopt ze bij Djeenie, voor 12,95 euro per stuk.