Fashion

Nintendo presents: Style Boutique

Het is tijd voor een kleine onthulling: we zijn verslaafd. Aan een spelletje, om precies te zijn. De Nintendo DS game Style Boutique is dan ook niet zomaar een spel, je runt er je eigen virtuele winkel mee.!
Je treedt in dienst van een hippe boetiek, waar je al snel merkt dat het niet alleen om het bedienen van de kassa gaat. De klanten rekenen op je persoonlijke advies, en vertrouwen erop dat ze er dankzij jou stylish bij lopen. Daarnaast mag je al snel mee naar de beurs om kleding in te kopen en krijg je bijvoorbeeld de verantwoording over de etalagepoppen. Extra leuk: alle kleding die jij inkoopt op de beurs, komen ook in je virtuele kledingkast te hangen. Zo kun je je virtuele zelf dus ook steeds in hippe outfits steken!
Naarmate je ervaring opdoet en flink wat geld binnensleept wordt het steeds duidelijker dat deze boetiek niet jouw eindpunt is: je krijgt de kans je eigen boetiek te openen! Nu moet je alle dingen waar de eigenaresse je eerst mee hielp zelf doen. Maar wees niet bang, ze heeft je goed klaargestoomd.
De beginfase van het spel, waarin de eigenaresse van de boetiek je de basisbeginselen leert, is wat lang en lijkt misschien saai. Als je eenmaal je eigen boetiek hebt zul je echter blij zijn met deze training, waardoor je nu al aardig weet waar je allemaal aan moet denken en welke opties je hebt. Het spel is uitgebreid en belicht veel kanten van het verkoopster/styliste vak. Je kunt creatief aan de slag door outfits samen te stellen, maar moet ook je zakelijke kant laten zien door slim in te kopen en de klanten met meer naar buiten te laten gaan dan ze in eerste instantie misschien van plan waren te kopen.
Nintendo presents: Style Boutique heeft het Engels als voertaal, maar is door de grafische ondersteuning hierbij ook voor jonge meiden die daar misschien nog niet zo in thuis zijn goed te volgen. Het spel is verslavend leuk, en echt voor vrouwen: geen ‘levels’, ‘missies’ en andere ingewikkelde gametermen, maar gewoon lekker winkeltje spelen en leuke outfits maken. Wij vermaken ons er zo een paar uur achter elkaar mee, en zijn ervan overtuigd dat dat voor vele fashionista’s (al dan niet in de de dop) zal gelden.

Verkoopprijs: 42,99 euro. Leuke extra: heb je een draadloze internetverbinding dan kun je via de Nintendo Wi-Fi Connection ook de winkels van je vrienden bezoeken.

Style Boutique
Bestel via Bol.com: Style Boutique
Nintendo