Fashion Kids

Moeders, het is zover: de kinderen hebben een winterjas nodig

Indian Blue Jeans winterjas

Het is bijna oktober, en dat betekent dat de winterjassen weer tevoorschijn moeten komen. Is jouw kind uit die van vorig jaar gegroeid? We kennen het gevoel…

Nieuwe winterjas

Wij vinden het ieder jaar weer een plechtig momentje: de eerste keer in winterjas naar buiten. Het besef dat de zomer nu écht niet meer terugkomt (althans, de komende maanden) en het te koud is voor een zomerjas of vestje, laat staan voor ‘met zonder jas’.

Meestal komt het moment een beetje onverwacht. Opeens is het ’s morgens vroeg hartstikke koud, en staan er kinderen te rillen is veel te dunne jasjes. Opeens blijken ze ook weer eens hartstikke te zijn gegroeid, en kunnen ze met geen mogelijkheid hun warme jassen van het jaar ervoor nog aan. En opeens sta je dus in de winkel, hard op zoek naar een nieuwe winterjas.

Indian Blue Jeans winterjas

Ja, en dan?

Goed, een nieuwe winterjas. Maar welke dan? Hij moet er leuk uitzien, goed worden gekeurd door moeder én kind (we kennen allemaal de drama’s wanneer dat laatste niet het geval is…), maar ook een beetje functioneel zijn. Kun je in de zomer nog wegkomen met een flodderig ding, in de winter moet een jas toch echt beschermen tegen weer en wind. Niet té warm (ski-jassen zijn er voor de wintersport, niet voor de dagelijkse fietstocht naar school), maar zeker ook niet te koud.

Indian Blue Jeans winterjas

Er moet een capuchon op zitten, het liefst eentje die er ook weer af kan (voor de momenten waarop capuchons opeens niet cool zijn…), goede, afsluitbare zakken, en liefst ook een lusje (zodat je er in ieder geval iets van kunt zeggen als er weer een jas op de grond ligt, terwijl de kapstok toch vlakbij staat).

Soms zit het mee

Het kan soms even duren voor je een winterjas hebt gevonden die aan al deze eisen voldoet. Het is misschien al wat te laat voor deze wijze raad, maar we geven hem toch: start op tijd met zoeken.

Of hoop op een wonder. Binnen vijf minuten een jas vinden die zowel ouder als kind mooi, handig en functioneel vindt. Ze bestaan, echt. Wij mochten er eentje uitzoeken bij Indian Blue Jeans en waren écht binnen een paar minuten klaar.

Dit stoere jongensmodel is niet te kort, maar zeker ook niet te lang. Heeft een afneembare capuchon, zakken met drukknopen, een lusje in de nek, een warme voering maar niet eentje waarmee je op pool-expeditie kunt, en is ook nog eens van een prima kwaliteit. Mocht het kind eens niet zo snel groeien is het toch prettig als één van de prijzigste aankopen van een jaar ook de volgende winter nog gedragen kan worden (of kan worden doorgeschoven!).

Indian Blue Jeans winterjas

Hij is van het Nederlandse merk Indian Blue Jeans, dat stoere jeans en andere kleding voor kinderen van 2-16 jaar in het assortiment heeft. Met een verkoopprijs van €99,95 niet de allergoedkoopste, maar wel eentje met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Laat die winter maar komen!