Fashion

Micmacbags: een shopper die je ook zakelijk kunt gebruiken

Micmacbags duifhuizen

Bij Duifhuizen tassen en koffers mochten wij een tas uitzoeken, die ook perfect is voor zakelijk gebruik. Wij doken in het assortiment en kozen een exemplaar van Micmacbags uit.

Nieuwe tas?

Duifhuizen tassen en koffers was benieuwd of we de uitdaging aan wilden gaan: binnen hun assortiment zoeken naar een tas voor dagelijks gebruik, die ook perfect is om naar je werk mee te nemen. Eentje waarmee je rustig kan gaan shoppen, maar die je ook kunt gebruiken om je laptop in te vervoeren.

Wij houden wel van een uitdaging. En van tassen. En dus gingen we deze uitdaging maar wat graag aan!

Micmacbags duifhuizen

Vereisten

Voor je op zoek gaat naar een nieuwe tas, zeker als het aan wat duurdere is waar je lang mee wilt doen, is het handig om op een rijtje te zetten aan welke vereisten hij moet voldoen.

Voor ons waren die heel duidelijk. Onze voorkeur ging uit naar een echt lederen tas, die zowel in de hand als om de schouder gedragen kan worden. Er moet een laptop in passen, maar het moet geen standaard laptoptas zijn (want: te saai). De tas moet voldoende opbergruimte, het liefst verdeeld over meerdere vakjes hebben, en het model moet een beetje tijdloos zijn.

Een aardig wensenlijstje, maar zeker niet onmogelijk, zo bleek al snel. Ons budget bedroeg €150, maar daar bleven we zelfs netjes onder: ‘onze’ tas hadden we al voor €129,95 te pakken.

Micmacbags duifhuizen

Micmacbags shopper

En daar is hij dan, de tas die aan al onze eisen voldoet. Deze shopper van Micmacbags shopper van Duifhuizen is op het eerste gezicht een gewone handtas, een lekker ruim exemplaar, maar heeft van binnen allemaal leuke extraatjes. Zoals het speciale vak voor je laptop (geschikt voor exemplaren van 35x4x21 cm), en heel veel extra vakjes voor je telefoon, pasjes, pennen en andere dingen die anders los door je tas zouden zwerven. Voor je sleutels is er een sleutelhaak, zodat je daar ook nooit meer naar hoeft te vissen.

Prettig is dat de tas is verdeeld in twee compartimenten, die per stuk met een rits zijn afgesloten. Handig voor als je na je werk meteen doorgaat naar een afspraak: in het achterste vak zitten je werkspullen, voorin je portemonnee, sleutels, telefoon en lipstick, om maar eens wat te noemen.

Zo mooi

Ben jij zo iemand die behoorlijk enthousiast kan worden van een tas? We weten hoe je je voelt. Niets ruikt lekkerder dan een nieuwe, leren tas, en er zijn maar weinig dingen die ons zo blij maken als het inrichten en in gebruik nemen ervan.

De Micmacbags shopper is duidelijk met liefde voor details gemaakt. Het leer is super soepel en zacht (spray hem wel even met een waterafstotende spray om het ook in ons Hollandse klimaat mooi te houden!), de schouderband is afneembaar en verstelbaar en wordt bevestigd aan hele stevige ringen en de afwerking is keurig. De tas komt uit de Everglades serie, en als je weet wat voor dieren er vooral in de Everglades rondzwemmen zie je aan de tas direct waar die naam vandaan komt: tof, dat alligator dessin!

Micmacbags duifhuizen

Wij gebruiken onze tas inmiddels bijna dagelijks. Naar zakelijke afspraken, maar net zo makkelijk naar een verjaardag of tijdens een dagje shoppen. Omdat we dit keer eens een tas wilden in een afwijkende kleur, kozen we voor bordeaux rood. Ga je liever voor safe, al is het maar omdat je wilt dat je tas echt bij iedere outfit past, dan is er goed nieuws: hij is er ook in bruin en zwart.