Fashion Schoenen

Lifestylelog test Skechers GOwalk

Skechers GOwalk

Wandelschoenen. Het woord roept bij ons beelden op van verstandige, saaie schoenen en dito dragers. Maar dat het ook anders kan bewijst Skechers GOwalk.

Skechers GOwalk

Ok, laten we voorop stellen: het zijn geen ├ęchte wandelschoenen, als in het soort waarmee je eens even de bergen in trekt. Maar ze lopen verdraaid lekker, en daar zijn ze dan ook voor bedoeld. Vrijetijdsschoenen, die je thuis makkelijk aan schiet, maar waarmee je ook rustig op vakantie een lekkere wandeling kunt maken.

Wij bekeken ze met argusogen. Dit soort instappers zit meestal net niet strak genoeg, of heeft een zool waarmee je binnen no time rugpijn hebt. Beeldig om te zien, maar om ook echt een eindje mee te lopen, nee bedankt. En dus probeerden we ze uit! Kan de GOwalk ons overtuigen?

T zit ‘m in de zool

We draaien er niet omheen: ja. En niet zo’n beetje ook. De schoen heeft een wat dikkere zool dan de meeste instappers, maar niet zo dik dat het lomp wordt, en dat is er niet zomaar eentje. Hij bestaat uit ‘GOimpuls pijlers’, een soort dikke noppen die de drukpunten verdelen. Doordat de zool heel fexibel is, beweegt je voet en daarmee je lijf altijd op een prettige manier. Klinkt als marketingtaal, is het ook, maar het prettige effect is er niet minder om. Alsof je op wolken loopt!

Dat komt trouwens ook vast door het gewicht. Net wat meer dan 100 gram weegt deze schoen, en da’s echt peanuts. In combinatie met de bijzondere zool, lijkt je voet met de GOwalk aan bijna lichter dan zonder! Ook de pasvorm is dik in orde, al kun je best een half tot heel maatje kleiner aanschaffen, ze vallen vrij groot en moeten natuurlijk wel perfect aansluiten om slippen te voorkomen.

skechersgowalk2

Heerlijk!

Wij probeerden de schoenen de afgelopen tijd uit, en werden opvallend vaak op deze instappers gesignaleerd. Lekker makkelijk, maar bovenal heerlijk comfortabel. Wij hebben zelf de grijze variant, die je door zijn neutrale look werkelijk overal mee kunt combineren, maar er zijn ook wat opvallender varianten te koop. Perfecte vervanger voor zowel de sneaker als de instapper of espadrille, met een heel redelijke verkoopprijs van 54,95 euro. Geen schoen zo comfortabel als deze!