Fashion Kids

Hoe is jouw zoon het liefst gekleed?

Hele jonge kinderen kun je als ouder aantrekken wat je wilt, en dat doen we dan ook uitgebreid. Heerlijk, die schattige babypakjes, waar altijd wel een paar exemplaren tussen zitten die het jaren later nog steeds prima doen op foto’s. Of je kind daarmee altijd even blij is, valt te bezien, maar hé, dat Spiderman pakje stond hem geweldig, toch?

Als kinderen wat ouder worden krijgen zij steeds meer een eigen wil, en zullen ze ook steeds meer zelf willen bepalen wat ze aantrekken. Zeker bij de meeste meisjes breekt deze fase al vroeg aan, zij hebben al snel een duidelijke mening over wat ze mooi vinden en wat niet.

Jongens

De meeste jongens, die maakt het tot op zekere leeftijd niet zo gek veel uit hoe ze gekleed gaan. Anders dan meisjes vinden zij het langer goed dat hun ouders hun kleding kopen en klaarleggen voor de volgende dag. Zonder iedereen over 1 kam te scheren kunnen we stellen dat veel jongens wat lui zijn op dat gebied; liever dat hun ouders bepalen wat ze dragen en het ook meteen klaarleggen, dan dat ze dat zelf moeten doen.

Winkelen voor jongens blijft daardoor een stuk makkelijker dan voor meisjes, al vinden de meeste jongens het wel belangrijk dat hun kleding lekker makkelijk en comfortabel is. Kleding kopen voor feestelijke gelegenheden vinden veel van hen om die reden net wat minder leuk, want laten we eerlijk zijn, dat soort kleding ziet er niet uit alsof je er nu eens lekker in kunt buitenspelen… Meisjes lijken op dat gebied dan weer een stuk makkelijker, die vinden het vaak geweldig om zich een hele dag in een feestelijke jurk te mogen vertonen (al valt het bij hen dan vaak weer niet mee om ze die jurk ooit weer uit te krijgen…).

Strak in het pak

Heb jij ook zo’n knul die het niet ziet zitten om strak in het pak rond te lopen, al is het maar voor een dag? Probeer hem dan toch zover te krijgen om eens zo’n feestelijk kostuum aan te trekken. Bij het ontwerpen van kinderkostuums is namelijk rekening gehouden met de leeftijd van de dragers, en is er bijvoorbeeld vaak elastiek verwerkt in de broekband. Daardoor zit het prima, en heeft je zoon een chique pak aan dat net zo lekker zit als zijn dagelijkse kloffie. En zeg nou zelf, je kind ziet er zo strak in het pak toch uit om op te vreten?