Fashion Schoenen

Hoe blijven je witte schoenen wit?

piggy proof

Witte sneakers zijn hartstikke leuk en zomers, maar bij ons zien ze er na twee keer dragen al niet meer uit.

Wit, witter, witst

Als je witte schoenen koopt, dan koop je eigenlijk een zorgenkindje. Want verdorie, wat worden die krengen snel vies. En zie ze dan maar weer eens schoon te krijgen. Met afwasmiddel? In de wasmachine? Chloor? We hebben het allemaal al eens geprobeerd, maar met nogal wisselend resultaat. Het gevolg? Eén paar groezelige witte schoenen waar we eigenlijk niet mee gezien willen worden, en één keurig wit paar dat in de kast staat mooi te wezen en nauwelijks gedragen wordt. Straks worden die ook nog vies…

piggy proof

De oplossing?

We werden blij verrast door een mail van Piggy Proof, een Nederlands merk dat een product heeft speciaal om vies geworden witte schoenen weer schoon te maken. De Snow Bright Sponge kun je bijna vergelijken met een gum, beloven ze, door de wrijvingskracht wordt het vuil van je schoenen getoverd. Daarbij brokkelen er stukjes van de spons af, dat is normaal; hun werk zit erop.

De spons maak je vochtig, je boent je (niet meer zo witte) schoenen, en vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Proef op de som

Natuurlijk probeerden we het uit op ons smoezelige witte paar. Kan dit magische sponsje alle sporen van de straat, feestjes en modderige voetbalvelden laten verdwijnen?

piggy proof

Ja! Althans, van de (kunst)leren en rubberen delen van de schoen, op stoffen oppervlakten werkt het sponsje niet of nauwelijks (dit wordt ook netjes op het product vermeld). Gelukkig waren op onze schoenen vooral de randen van de zolen erg vies en grauw, en dat loste onze nieuwe beste vriend moeiteloos op. Kraakhelder en wit! In een verpakking tref je vier sponsjes aan, hou er rekening mee dat een vies paar schoenen schoonmaken je rustig een half tot heel sponsje kan kosten.

Wij trekken onze witte sneakers deze zomer gewoon weer lekker aan, zowel de bijna afgedankte als de net nieuwe variant!