Fashion Favourites Getest Schoenen

Getest: WedgeWelly

Nu de termen ‘hoog water’ en zelfs ‘overstroming’ het journaal weer halen, is het tijd om eens op zoek te gaan naar stylish oplossingen om natte voeten te voorkomen. Rubberlaarzen zijn het meest effectief, maar zeg nou zelf: elegant kun je ze niet noemen. WedgeWelly bedacht een oplossing, en wij stampten er de afgelopen tijd vrolijk mee door de plassen.

WedgeWelly’s zijn regenlaarzen met een hak van 6 centimeter. Hoog en van rubber, gegarandeerd droge voeten dus, maar dan gestoken in een design waar we blij van worden. Verschillende kleuren en dessins, van neutraal zwart tot kleurige blikvangers en in 2 verschillende schachtmaten (39 cm en het ‘Flex’ model dat kuiten tot 45 cm aankan).

Het aantrekken van de laarzen gaat zoals je dat gewend bent bij rubberlaarzen wat stroef, maar niet ongemakkelijk. Let erop dat je echt de juiste maat hebt, zodat de laars mooi om je voet past en je niet gaat schuiven als je loopt. Dat lopen, da’s nog best even wennen! De hak is namelijk, om het geheel wat elegant te houden, best smal en niet heel hard, zodat je in het begin wat kunt wiebelen en voor je gevoel niet helemaal stevig op je voeten staat. Dit is echter een kwestie van een paar minuten wennen, en dan loop je er heerlijk op.

WedgeWelly’s hebben wel hetzelfde nadeel als andere rubberen laarzen: ze sluiten je voeten luchtdicht af, en dit kan tot wat kleffe toestanden leiden. We zijn echter wel op slag verliefd op de mooie uitvoering, de geweldige kleuren en patronen en vooral de verschillende zwarte paren. Geen enkel moment doen ze je qua looks aan rubberlaarzen denken, je kunt ze zelfs met gemak aan onder een jurkje of rokje! Verkoopprijzen beginnen bij 57,50 euro, meer info en de mogelijkheid tot bestellen vind je via www.wedgewelly.nl.