Fashion Favourites Getest Schoenen

Getest: Skechers Tone-ups

Onlangs introduceerde Skechers Shape-ups, schoenen die tijdens het dragen meteen zorgen voor een stevige work out. Iets minder heftig, maar met hetzelfde uitgangspunt, zijn de nieuwe Tone-ups. Deze slippers hebben een bijzondere zool, die kuit-, dij- en bilspieren stimuleren.

Wij mochten de Tone-ups uitproberen, en droegen ze gedurende 2 weken regelmatig. Wij ontvingen een hip zwart model met lovertjes op de band, Candy Bar geheten. Door deze ‘bling’ afwerking zijn de Tone-ups heel draagbaar en zelfs fashionable, al is de zool wel aan de lompe kant. Niet alleen is hij erg dik, er is ook opvallend veel zool over bij je tenen, terwijl onze Tone-ups bij de hiel wel precies goed zitten. Waar je tenen ophouden gaat de zool echter nog een cm of 2/3 door, en da’s even wennen met lopen: de eerste dagen stoten we overal tegenaan, als de spreekwoordelijke olifant in de porcelein kast.

Daar eenmaal aan gewend zijn de Tone-ups zeer comfortabel. Het voetbed is lekker zacht en dempend, terwijl de band goed zorgt dat je voet niet gaat slippen. Tussen je tenen zit een stukje soepel leer dat je nauwelijks voelt, zodat ook mensen die niet erg van teenslippers houden weinig last zullen ondervinden. En dan de grote vraag: hebben ze effect? Vergeleken met de Shape-ups, die behoorlijk heftig zijn en flink spierpijn kunnen veroorzaken, zijn de Tone-ups wat vriendelijker en daardoor makkelijker en langer draagbaar. Maar vergis je niet in het effect! Tijdens het lopen voel je er weinig van, maar na een dag dragen voelen we toch echt allerlei spieren waarvan we niet wisten dat we ze hadden. Met name de billen en de spieren in je onderbenen voelen aan alsof je toch minimaal een klein rondje sportschool hebt gedaan, en dat door alleen wat te wandelen! Na verloop van tijd wordt dit gevoel minder, maar het is natuurlijk lastig vast te stellen of dit komt door gewenning of doordat de spieren beter getraind raken. Wij gaan gewoon van het laatste uit, en menen zelfs wat gestroomlijndere billen en kuiten te zien bij een kritische blik in de spiegel!

Hoe kan het dat een paar slippers dit effect heeft? Daar zijn vele A4tjes over volgeschreven, maar wij houden het kort. De speciale zool die vanaf de tenen steeds dikker wordt richting de hiel, zorgt ervoor dat je wordt gedwongen om op zo’n manier te bewegen dat je spieren optimaal gebruikt worden. Daarnaast zijn de zolen ook nog eens zo comfortabel, dat je ook met voetproblemen (gevoelige voeten of hielspoor bijvoorbeeld) op een verantwoorde en pijnloze manier rond kunt stappen. Ben je blessuregevoelig en daardoor nooit zo’n sporter geweest, dan is dit een fijn alternatief om toch je beenspieren goed te gebruiken.

Wij zijn dus zeker enthousiast over de Tone-ups. Zij kunnen een traditionele fitnesstraining misschien niet vervangen, maar zijn wel een prima aanvulling daarop en een goede oplossing voor mensen die wel willen lopen, maar nog nooit een paar schoenen hebben gevonden waarop ze dat ook langere tijd volhouden. Enigszins lomp zijn ze wel, maar het grote aanbod van verschillende designs (kleur of zwart, bling of sportief, met of zonder gespje) compenseert dat redelijk. Verkoopprijs: vanaf 39,95 euro.