Fashion Getest Schoenen

Getest: Glagla

We schreven al eerder over de Glagla. Deze nieuwe zomerse schoen weegt maar 170 gram, vermindert zweetvoeten met ongeveer 50%, heeft een zool die schokabsorberend is, zorgt voor 6 graden minder warme voeten dan in vergelijkbare schoenen en is waterbestendig. 

Klinkt als een heerlijke schoen dus, en dat wilden wij zelf wel eens testen. Direct bij het aantrekken viel het gewicht, of eerder het gebrek daaraan op: de Glagla’s wegen vrijwel niks, en da’s echt heerlijk aan je voeten. Daarnaast zitten ze ook gewoon erg lekker, zonder druk-of schuurrandjes, zodat je ze ook zonder sokken aan kunt. De schoenen worden geleverd met een veter, maar je kunt er ook voor kiezen alleen gebruik te maken van de klittenband strip (dit is iets minder stevig).

De hele schoen is ademend, van de bovenkant tot de zool. Hierin is een soort gaas verwerkt, zodat zweetvoeten geen kans krijgen. De Glagla is ook waterbestendig, maar urenlang door flinke regenbuien en bijbehorende plassen stampen zou wel voor wat ‘wateroverlast’ kunnen zorgen. Voordeel is dan wel weer dat je, door al die ventilatie openingen, niet zal gaan lopen ‘klotsen’, het vocht verdwijnt snel weer.

De Glagla is wat ons betreft een perfecte zomerse vervanger van een traditionele sneaker, die tegen een stootje kan én gemakkelijk in de wasmachine kan. De verkoopprijs is 49,95 euro, en de schoen is er in 10 verschillende kleuren.