Fashion Schoenen

Easy-going sandaaltjes van OluKai

OluKai

OluKai is een Amerikaans schoenenmerk, dat zijn inspiratie haalt van Hawaii. Het relaxte eilandgevoel, aloha, strand en genieten.

Dat zie je duidelijk terug in de collectie. Wij bekeken zomerse sandaaltjes met de naam Luana, als je het ons vraagt perfect als je mooie sandaaltjes zoekt die ook nog een beetje lekker lopen.

OluKai

Bij OluKai gebruiken ze veel namen en termen die een duidelijke betekenis hebben. Neem de naam van het merk zelf: Olu betekent comfort, terwijl Kai zich laat vertalen als oceaan. Dat maakt meteen duidelijk wat de stijl is van dit mooie merk: comfortabele slippers en sandalen, ideaal voor op het strand.

Nu worden wij bij het horen van ‘comfortabele sandalen’ altijd een beetje bang. Zien we mannen of vrouwen op leeftijd voor ons, met sokken in hun (dat dan weer wel) comfortabele slippers. Ril. Gelukkig hebben ze bij OluKai ook nog een beetje gevoel voor stijl.

OluKai

Mooi!

In de zomercollectie van je mooie teenslippers, die langer meegaan dan drie bezoekjes aan het strand, en zeker ook fijne sandaaltjes. Zoals model Luana, een sandaal die je rustig kunt dragen onder een jurkje, maar waarmee je ook geen gek figuur slaat onder een stoere outfit. Ze zijn er in verschillende kleuren, wij kozen voor wit/zwart, omdat je daarmee zo makkelijk kunt combineren.

OluKai

Praktisch ook!

De Luana sandaal komt moeiteloos door onze ‘style-keuring’: hiermee kun je je van de zomer prima vertonen, zonder in de ‘comfortschoenen-hoek’ te worden ingedeeld. Maar ehm, we zouden het wel prettig vinden als ze ondanks hun goede looks toch een beetje comfy zijn?

Komt helemaal goed! Het voetbed is anatomisch gevormd, zodat je niet (zoals bij zoveel andere sandalen) het gevoel hebt op een plat stuk karton te lopen. Verder is de zool voorzien van een licht profiel, zodat je niet bang hoeft te zijn om uit te glijden. Handig bij boottochtjes! Ook is het geheel, ook de bandjes, waterbestendig, en droogt de binnenkant van de bandjes snel als ze nat worden. Wel zo handig, je kunt er dus ook gewoon mee door de branding rennen. Bang om de sandaaltjes te verliezen of er alle kanten heen en weer in te schuiven met je voeten hoef je tenslotte ook niet te zijn: zowel het bandje om de voorvoet als die om de enkel zijn verstelbaar zodat je ze precies passend kunt maken.

OluKai

Perfect, dus?

We kunnen bijna niet anders dan concluderen dan dat OluKai de perfecte zomerse sandaal voor vele gelegenheden heeft weten te ontwerpen. Eindelijk eens sandalen die er niet alleen mooi uitzien, maar waarop je ook makkelijk een flink stuk kunt wandelen. De verkoopprijs bedraagt €85,-, een prima prijs voor een sandaal waar je lang plezier van zult hebben. Bij ons zijn ze nu al favoriet voor deze zomer!