Fashion Schoenen

Docksides van Sebago: ook als je niet gaat zeilen

Docksides van Sebago

Misschien ken je ze wel: de bekende Docksides van Sebago. Bijzonder in trek bij zeilers, door hun stevige design, goede zool met veel grip en sportieve look.

Maar ook door niet-zeilers worden Docksides volop gedragen, en da’s ook niet gek, met al die leuke kleuren en printjes die nu te koop zijn. Wij mochten een paar uitproberen.

Docksides van Sebago

Heerlijk vinden we dat, in de lente en zomer, van die schoenen waar je zo in kan schieten, die er leuk uitzien en die ook nog eens zalig lopen. Ze zijn alleen zo moeilijk te krijgen: met name de zool is vaak zo dun of van zo’n slechte kwaliteit dat zomerse schoenen vooral pijn doen aan je voeten.

De Docksides van Sebago staan er vooral om bekend functioneel en ‘verstandig’ te zijn. Niet het soort schoenen waar we normaal gesproken voor vallen. Maar in de collectie van deze zomer komen we zoveel vrolijke kleuren en prints tegen, dat we het toch aandurven. En daar krijgen we geen spijt van!

Oké, de Docksides zijn wat minder luchtig en typisch zomers dan de meeste andere bootschoenen die je in de winkels ziet, maar dat maken ze ruimschoots goed als je let op het comfort.

Docksides van Sebago

Comfortabel

Comfortabele schoenen. Klinkt als iets wat je moeder zou dragen, toch? Tikje angstaanjagend. Maar echt, Docksides lopen heerlijk, geven veel steun aan je voet en hebben een goede zool met veel grip, zonder lelijk te zijn.

Wij tippen één van de vrolijke kleurtjes of een opvallend printje voor onder een goede jeans dit voorjaar. Hartstikke trendy! Wij kozen voor roze, en kunnen niet wachten tot het iedere dag ‘met blote voeten in je instappers’-dag is. Waar de Docksides in het begin nog wat stijfjes kunnen zijn, gaan ze steeds lekkerder zitten naarmate je ze langer draagt. Fijn is ook dat de veters er in dit geval niet voor de sier in zitten, zoals bij zoveel andere bootschoenen het geval is, maar echt aangetrokken kunnen worden. Ideaal als je smalle of juist brede voeten hebt!

Docksides van Sebago

Docksides van Sebago zijn niet goedkoop, je betaalt over het algemeen meer dan 100 euro, maar ze zijn het waard. Prima zomerschoenen, leuke kleuren, perfecte pasvorm en een goede zool: de investering meer dan waard.