Fashion

Een nieuwe tas: keuzes, keuzes!

Desigual

Soms heb je als vrouw een nieuwe tas nodig. Gewoon, omdat je uitgekeken bent op je oude. Of omdat je het verdient. Of omdat…nou gewoon.

Desigual

Desigual bestaat al sinds 1984, maar is in Nederland pas echt bekend geworden nadat een aantal grote winkels (o.a. V&D) het merk hebben opgenomen in hun assortiment. Desigual is wereldwijd te koop, en erg herkenbaar: door opvallend design en kleurgebruik pik je het merk er zo uit.

Eigenwijs, opvallend, vrolijk, zomaar wat steekwoorden om het merk te omschrijven. Zelf houden de mensen van Desigual het erop dat ze graag hun goede humeur met je willen delen, en dat zie je terug in hun kleding en accessoires.

Dé tas

Ook wij waren onlangs behoorlijk toe aan een nieuwe tas, en doken daarvoor in het assortiment van V&D. De keuzestress sloeg toe: meer dan 900 tassen, hoe vinden we daar degene tussen die onze naam roept? Die we moéten hebben. Poeh!

Tijd om wat verder door te selecteren voor we worden afgeleid door al het moois. De tas moet een schouderband hebben, besluiten we, da’s een stuk makkelijker dragen. Kijk, dat scheelt al bijna 500 keuzes. Vervolgens selecteren we op prijs. We gaan (dit keer althans) geen kapitaal uitgeven aan een nieuwe tas, maar willen wel een exemplaar dat langer mee kan dan één seizoen. Tussen de 50 en 75 euro lijkt een prima uitgangspunt.

Dan blijven er nog maar een tas of 80 over, en wordt het opeens een stuk makkelijker zoeken. We zie van alles voorbijkomen, van wit tot zwart, van klein tot groot. Rond, vierkant, klassiek, modern. Opvallend is dat de meeste tassen binnen deze selectie van Desigual afkomstig zijn, en deze trekken dan ook al snel onze aandacht. En zo gebeurt het dat we opeens tegen dé tas aanlopen. Ruim genoeg voor alle belangrijke zaken die we dagelijks meenemen (dit hoeven we vrouwen niet uit te leggen), maar compact genoeg om er niet meteen een weekendtas van te maken.

Het design is speels, met gebruik van verschillende kleuren, prints en materialen, waardoor de tas overal bij past. De uitvoering degelijk, de tas lijkt prima tegen een stootje te kunnen. En kijk al die leuke vakjes aan de buitenkant nou! Je telefoon of sleutels zouden we er niet in doen in het openbaar, maar zaken als lipgloss, spiegel, zakdoekjes en pepermuntjes kun je er prima in kwijt. Deze moet het worden!

Desigual

Tevreden

Al een dag later wordt de tas bezorgd, en concluderen we tevreden dat hij in het echt minstens zo mooi is als op de foto’s. Met aan de binnenkant ook nog eens vakjes, waarvan 1 met rits, en een schouderband die op vijf verschillende lengtes in te stellen is. Aan details is ook gedacht. Zo is de tas aan de onderkant voorzien van metalen dopjes, die zorgen dat je tas niet beschadigt als je hem op de grond zet, en zijn er wat reserve exemplaren van de metalen applicaties die je op de tas vind meegeleverd. Al met al een goede keus, al zeggen we het zelf.