Fashion Schoenen

De wintercollectie van Twins en Trackstyle

Goede kinderschoenen vinden we belangrijk, en daar willen we best wat extra voor betalen. Maar zijn de kinderschoenen van Twins en Trackstyle dan ook echt anders dan goedkope schoenen?

Wij gingen op onderzoek uit, en bekeken schoenen voor jongens en meisjes uit de wintercollectie.

Goede kinderschoenen

Goede kinderschoenen moeten stevig zijn, van materiaal gemaakt zijn dat tegen een stootje kan, een goede zool hebben én een perfecte pasvorm. Kindervoeten groeien nog, en moeten daar alle ruimte voor krijgen. Geen knellende schoenen dus!

De juiste maat is daarbij belangrijk, zowel in de lengte als in de breedte. Er zijn maar weinig kinderschoenen in verschillende breedtematen te koop, maar bij Twins en Trackstyle is dat geen probleem. Alleen daarom al heeft dit merk van eigen bodem (in de jaren ’70 opgericht door vijf Hollandse broers!) bij ons een streepje voor.

Twins Trackstyle

Twins voor meisjes

Twins & Trackstyle zijn eigenlijk hetzelfde merk, waarbij de meisjescollectie de naam ‘Twins’ draagt. Je vindt hierin deze herfst en winter veel lekkere laarzen en stevige sneakers. Geen niemendalletjes die binnen een paar weken versleten zijn, of laarzen die de voeten totaal niet ondersteunen, maar goede schoenen, die er ook nog eens hip uitzien.

Wij kozen voor deze leren sneaker. Leer vormt zich naar de voet van je kind, en heeft daarom altijd onze voorkeur boven andere materialen. Ook gaat het langer mee, en zijn kleine beschadigingen makkelijker weg te werken dan bij kunststof materialen.

Deze sneaker combineert stoer met schattig: het pittige dierenprintje maakt dat de schoenen zeker niet te zoet zijn, terwijl het bloemetje en de glitterveters duidelijk maken dat de drager ervan toch een echte dame is. Die veters hoef je dankzij het handige ritsje aan de zijkant trouwens niet te strikken, dat is weer een meevaller! Leuk, maar op de foto nauwelijks te zien, is dat de zool een zilveren finish heeft die de schoenen een extra leuk accentje geeft, en er ook direct voor zorgt dat er geen spierwitte rand omheen zit. We weten tenslotte allemaal dat deze nooit lang wit blijft…

De verkoopprijs bedraagt €114,95. Best een investering, maar gezien de kwaliteit zeker te verantwoorden.

Twins Trackstyle

Trackstyle voor jongens

Jongens kunnen terecht in de collectie van Trackstyle, en daar vonden wij deze opvallende sneaker. Ook deze is, net als de meisjesschoen, uitgevoerd in leer, met alle voordelen van dien. Ook deze schoenen hoef je niet te strikken, iets waar we als ouders ook erg blij van worden. Hoeveel kinderen hebben niet de neiging om hun voeten, zonder de veters los te maken, uit hun schoen te wurmen? En hoe vaak levert dat geen stress op als ‘s morgens voor school de veters nog los gepeuterd moeten worden? Precies. Wij zijn unaniem voor ritsjes.

Van bovenaf ziet deze sneaker er verder redelijk standaard uit, maar de verrassing zit ‘m in de zool. Die is behoorlijk hoog, en voorzien van ‘verfspatten’, waardoor de schoen opeens allesbehalve standaard is. Erg leuk! Deze schoenen kosten €124,95, wederom een aardig bedrag maar na een tijdje dragen naar school en bij het buitenspelen staan ze er in ons geval nog prima bij, iets wat we helaas niet over veel andere schoenen kunnen zeggen.