Fashion Schoenen

BQZ: stoere jongensschoenen die ook netjes zijn

CATRICE Colour Correcting Mattifying Powder

BQZ, dat is de stoere afkorting van Braqeez, een schoenenmerk van Nederlandse bodem. Al sinds 1839 maakt de familie van Gastel, in wisselende samenstellingen en onder verschillende namen, kinderschoenen.

Ook nu is de collectie nog steeds trendy én goed van kwaliteit. Wij bekeken een paar jongensschoenen uit de wintercollectie om dat met eigen ogen te zien.

BQZ

Nog niet zo heel lang geleden heette dit schoenenmerk Brakkies, daarna werd het Braqeez en op deze stoere sneakers vind je de naam BQZ. Dat past ook het best bij de dragers, stoere, modebewuste jongens. Met ouders die het belangrijk vinden dat de schoenen van hun kinderen niet alleen leuk zijn om te zien, maar ook goed zijn van kwaliteit.

Zo vaak zie je dat niet meer, kinderschoenen gemaakt van leer. Terwijl dit juist ideaal is, omdat leer zich vormt naar de voet van je kind en de kans op zweetvoeten een stuk kleiner maakt. Ook kun je op leer kleine beschadigingen wegpoetsen, terwijl dat bij kunststof meestal onmogelijk is. De keuze voor echt leer betekent wel een iets hoger prijskaartje dan er aan trendy schoenen van kunststof hangt, maar als je het ons vraagt is het dat dubbel en dwars waard.

BQZ Braqeez

Cool?

Verstandige schoenen dus, van goed materiaal. Klinkt als iets waar ouders blij van worden, maar kinderen diep ongelukkig. Bij BQZ zit dat anders. Want naast ‘verstandig’, zijn deze schoenen ook hartstikke cool.

Dat begint al bij de zool, die bij de hiel zo’n leuk doorzichtig gedeelte heeft gevuld met lucht. Loopt lekker, en ziet er ook nog eens cool uit. Ook zijn er verschillende soorten leer gebruikt, zowel glanzend leer als suède, dat deels bewerkt is met kleine streepjes en een ‘gedragen’ effect, zodat de schoenen al bij de eerste keer dragen een beetje streetwise zijn.

BQZ Braqeez

We lieten de schoenen aan verschillende jongens zien, die ze stuk voor stuk goedkeurden. Prima schoenen voor school, en ondanks hun bruine kleur (vooraf hoogst ‘uncool’ bevonden, echt een kleur die je moeder uit zou zoeken) toch eigenlijk wel cool. Kinderen blij dus, en moeders ook, want ja, die bruine kleur zouden wij inderdaad uitkiezen als het gaat om een paar schoenen die ook onder een wat nettere outfit niet misstaan.

BQZ combineert kwaliteit, draagbaarheid, wat kinderen willen én wat moeders willen tot een prima schoen, die dankzij zijn degelijke kwaliteit lekker lang mee kan. Een hele prestatie, en stiekem zijn wij best trots dat Nederland zulke goede kinderschoenenmerken heeft!