Fashion Schoenen

Bestaat de ideale schoen?

Clarks Cloudsteppers

Het is een vraag waar we ons hoofd nogal over kunnen breken. De ideale schoen: bestaat die eigenlijk wel?

Kort maar krachtig

Na enig beraad zijn we eruit: nee, dé ideale schoen bestaat niet. Er is geen enkele schoen die op ieder moment van het jaar, voor iedere gelegenheid de allerbeste keuze is. Goed nieuws, als je het ons vraagt: zo heb je een goed excuus om lekker veel verschillende paren in je kast te hebben staan.

Wensenlijstje

Nu we deze prangende vraag hebben beantwoord, gaan we op schoenenjacht. Niet op zoek naar dé perfecte schoen, maar wel naar een perfecte schoen, eentje die aansluit bij wat we op dit moment zoeken.

Clarks Cloudsteppers

En dat is een nette schoen, die past onder een broek en jurkje, die wat extra lengte geeft, maar geen ‘moeilijke’ hak heeft. Hij moet bij voorkeur geschikt zijn om prettig en stabiel op te lopen, zodat je hem ook aan kan tijdens een lange dag shoppen, of zelfs als je staand werk hebt. Een praktische schoen dus, die er wél leuk uitziet, en geen associaties met van die akelige ‘comfortschoenen’ oproept.

11.000 opties

We werden door Footway uitgenodigd om eens te kijken of we onze perfecte schoen konden vinden binnen hun assortiment. Hun enorme assortiment, om specifieker te zijn. Want nadat we op de site kozen voor alle damesschoenen in onze maat, bleven er 11.083 keuzes over. Grote kans dat de schoen die we zoeken daar tussen zit… maar hoe vinden we hem?

Gelukkig konden we onze keuze wat verder specificeren. Soort schoen, prijs, dat soort zaken. En al snel bleef er een stuk minder keuze over, en werd het enorme aanbod wat overzichtelijker.

Clarks Cloudsteppers

Dit wordt ‘m!

Als het om schoenen gaat hebben wij snel de neiging om de meest opvallende exemplaren eruit te halen. Knalgroen, gebloemd of rood: prachtig! Maar dit keer niet de bedoeling. We waren tenslotte op zoek naar een schoen die op veel verschillende momenten gedragen moet worden, en dan is een neutralere kleur een slimmere optie.

Zo kwamen we uit bij dit model van Clarks: zwart, comfortabel, stevige zool, prettige hoogte en past overal bij. Misschien niet het meest sexy of opvallende model, maar wel precies wat we dit keer zochten. Cloudsteppers, noemt Clarks ze, en dat kunnen we beamen. Ze zien er van bovenaf uit als pumps, maar zijn eigenlijk wolkjes in vermomming, zo lekker zacht lopen ze.

Clarks Cloudsteppers

Footway bezorgde ze binnen 1,5 dag thuis, terwijl ze helemaal uit Zweden moesten komen. Het was onze eerste kennismaking met deze internationaal aan de weg timmerende, Zweedse schoenenwinkel, en die beviel prima. Leuk dat bekende, internationale merken hier volop verkrijgbaar zijn, maar ook kleinere, veelal goedkopere merken die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. Mochten we weer eens op zoek zijn naar een ideale schoen, weten we meteen wat ons startpunt zal zijn!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Footway.