Fashion Schoenen

Afbreekbare schoenen

De ECO trend is nog lang niet voorbij, ook niet in de modewereld. Wij stuitten op Simple Shoes, schoenen die (zoveel mogelijk) afbreekbaar zijn.

In de collectie voorjaar/zomer 2008 zijn de schoenen, slippers en ballerina’s onderverdeeld in drie secties: good, better en best. In de good-categorie worden kurken voetbedden en katoenen of canvas veters gebruikt. In de better-categorie zijn de Eco-Sneaks terug te vinden, waarvan de veters en voetbedden bestaan uit gerecyclede petflessen, terwijl de buitenzolen van hergebruikte autobanden zijn gemaakt. De voering is van bamboe. In de best-categorie valt de Green Toe-collectie. Sommige modellen daarvan zijn volledig afbreekbaar omdat de buitenzolen bestaan uit plantaardig crêpe en latex, de voetbedden uit kurk en de uppers uit organisch katoen, linnen of wol.

Simple Shoes laat op een leuke manier zien dat je als natuurliefhebber echt niet direct op verantwoorde sandalen, in combinatie met de geitenwollen sokken uiteraard, hoeft rond te stappen. Naast verantwoord zijn de schoenen namelijk ook nog eens hartstikke leuk en hip! Onderstaande paar valt in de ‘best’ categorie, en kost 95 euro.