Dvd winnen

Afgelopen: Win Oorlogsgeheimen prijzen

Vanaf 3 juli is de film Oorlogsgeheimen te zien in de bioscoop. Wij geven deze week prijzen weg.

Oorlogsgeheimen is een spannende, avontuurlijke en indrukwekkende film naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens.

pvoorlogsgeheimen2

Zomer 1943. Tuur (Maas Bronkhuyzen) en Lambert (Joes Brauers) zijn al van jongs af aan onafscheidelijk. De omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp kent geen geheimen voor de vrienden. Van de boerderij van Lambert’s vader (Stefan de Walle), die ook de burgemeester van het dorp is, tot de spannende grotten in de buurt – het is hun wereld. Maar de oorlog gaat ook aan hun idyllische dorp niet voorbij en verandert de wereld voorgoed. Tuurs ouders (Loek Peters en Eva Duijvestein) gaan bij het verzet en ook zijn grote broer (Nils Verkooijen) doet geheimzinnig. Lambert’s familie is lid van de NSB en kiest juist voor de Duitsers. Dan komt plots Maartje, een meisje uit het westen, bij hen in de klas. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.

De film is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder, en bij uitstek geschikt om samen te gaan kijken in de bioscoop, en er later nog eens over na te praten.

pvoorlogsgeheimen3

Wij mogen deze week pakketten weggeven met daarin drie andere heel indrukwekkende jeugdfilms: Achtste Groepers Huilen Niet, Voor Ik Doodga en Spijt!. Stuk voor stuk, net als Oorlogsgeheimen, prachtige films voor jong en oud. Wil jij een pakket winnen? Vul dan deze week het onderstaande formulier in. Meer informatie over Oorlogsgeheimen vind je op www.oorlogsgeheimendefilm.nl, Facebook en Twitter.

Deze actie is afgelopen.