Dvd winnen

Afgelopen: Win de DVD of Blu-ray Lucia de B.

Vanaf 28 augustus is de film Lucia de B. verkrijgbaar op DVD, Blu-ray en Video on Demand. Wij geven deze week exemplaren weg!

Bijna iedereen kent het verhaal van Lucia de B. wel, de verpleegster die werd veroordeeld voor moord op meerdere bejaarden en baby’s die zij verzorgde. Al vanaf dag 1 wist het verhaal van ‘De Engel des Doods’ heel Nederland te boeien: was Lucia nu een ‘engel’ die zieken uit hun lijden verloste, of een koelbloedige moordenaar?

pvluciadeb2

De zaken veranderden compleet toen er steeds meer twijfel ontstond over haar schuld: Lucia werd uiteindelijk vrijgesproken. Een bizar verhaal, dat (deels waarheidsgetrouw, deels geromantiseerd) terugkomt in de film Lucia de B.. In de bioscoop werd de film prima ontvangen, en nu kun je er ook thuis naar kijken op DVD, Blu-ray en Video on Demand. Wij gingen je voor, en al kenden we uit het nieuws de afloop van de zaak, toch ben je bijna de gehele film bang dat het toch verkeerd gaat aflopen… Sommige delen wijken behoorlijk af van de waarheid (Judith, de medewerkster van het Openbaar Ministerie dat twijfels heeft over het bewijs tegen Lucia, bestaat bijvoorbeeld niet), maar sommige lijken ook zo een kopie uit een journaaluitzending. Steengoed acteerwerk van Ariane Schluter, die Lucia niet speelt maar simpelweg is, zorgt ervoor dat de film je geen seconde loslaat. Een zorgwekkend verhaal, dat het verdiende om verfilmd te worden.

Wij mogen deze week 2 exemplaren op DVD, en 1 op Blu-ray weggeven. Kans maken? Vul dan het onderstaande formulier in, en geef aan waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Deze actie is afgelopen.