Dvd

The Heartbreak Kid

Films waarin mannen vreemdgaan… meestal heb je dan een scenario te pakken waarin de vrouw erg zielig, en de man de rotzak is. The Heartbreak Kid, vanaf morgen op dvd, is anders. Eddie (Ben Stiller) is namelijk zojuist (in een opwelling) getrouwd met een draak van een vrouw, en met haar op huwelijksreis in een Mexicaans resort… waar ook Miranda rondloopt. Je raadt het al: Eddie wordt verliefd op Miranda, die uiteraard niet weet dat hij op huwelijksreis is…

Een romantische komedie met een niet al te moeilijk plot, Ben Stiller en veel over-the-top humor: geen film waar je nou direct wat van opsteekt, of die anderszins je leven verrijkt. ‘The Heartbreak Kid’ is echter wel een heerlijke ‘feelgood’ film, bij uitstek geschikt voor een avond met veel chips en cola. Verstand op nul! Af en toe mis je een beetje vaart, wellicht doordat men teveel probeert het originele script uit de jaren 70 te volgen, waardoor het vrij lang duurt voor je tot de kern van het verhaal komt. De humor is vaak plat, soms subtiel, en regelmatig on-Amerikaans hard of seksgericht.

The Heartbreak Kid werd gemaakt door de mensen achter ‘There’s Something About Mary’. Waar laatstgenoemde een ware klassieker werd, blijft The Heartbreak Kid meer in het ‘lekker plat vermaak’ hangen. Niks mis mee, maar geen film die je keer op keer zult blijven bekijken.

Heartbreak Kid
Bestel via Bol.com: Heartbreak Kid
Michelle Monaghan