Dvd

Step up

Step up is het verhaal van Tyler en Nora. Tyler is wat je noemt ‘een jongen van de straat’ die op een avond met wat vrienden besluit dat het best grappig is om ongein uit te halen op de plaatselijke kunstacademie. Hij wordt betrapt en krijgt een taakstraf opgelegd op deze school, waar de welgestelde Nora één van de leerlingen is. Al wordt Tyler eerst enigszins met de nek aangekeken, al snel blijkt dat hij qua talenten eigenlijk ook best op de school thuis zou kunnen horen: hij kan geweldig dansen. Dat kan hij mooi laten zien als Nora op het laatste moment een nieuwe danspartner nodig heeft voor een belangrijk optreden. Tyler spreekt de legendarische woorden ‘Ik doe het wel’, en slaat hard aan het oefenen met keurige Nora. Dit botst uiteraard, zowel qua dansstijl als levensstijl, maar zelfs een blinde ziet vanaf dag 1 iets moois opbloeien tussen die 2…
Met de dansscènes en de muziek is helemaal niks mis, gelukkig. Die zijn zelfs zo goed dat ze het flinterdunne verhaal wat bol staat van clichés en open deuren en het wat houterige acteerwerk redelijk compenseren.

Aan de film werkten op muzikaal gebied enkele klinkende namen mee, we noemen een Sean Paul en Mario bijvoorbeeld. Op de dvd vind je als extraatje een interview met de artiesten en enkele muziekclips, aangevuld met wat behind the scenes beelden. Al met al is Step Up geen film die je koopt vanwege het verhaal of de sublieme acteerprestaties. Step Up is een feelgood movie vol dans en muziek, die zich op de doelgroep richt waarbij je inmiddels echt niet meer met Grease en Dirty Dancing aan kan komen.

Step Up
Bestel via Bol.com: Step Up
Jenna Dewan