Dvd

Spangas in Actie op DVD!

Deze zomer draaide Spangas in Actie in de bioscoop. Voor alle fans die hem gemist hebben, of hem gewoon nog een keer willen zien, is er nu goed nieuws: de film is verkrijgbaar op DVD!

Spangas in Actie

Spangas in Actie is natuurlijk gebaseerd op de gelijknamige serie, en het beste te volgen als je de serie ook (een beetje) kent. Is dat niet het geval, dan is dat eigenlijk niet eens zo’n heel groot probleem: het verhaal in de film staat redelijk los van de serie, en de karakters worden duidelijk neergezet, zodat je ze ook zonder te ‘kennen’ snel zult kunnen plaatsen. Niks mis mee dus om gezellig met je kind mee te kijken, zelfs als je de serie normaal overslaat.

De film start waar de serie vorig jaar stopte, namelijk vlak voor de zomervakantie. Er wordt een groot feest gegeven, dat eindigt met een flinke domper: het nieuws dat het Spangalis College zal gaan sluiten, en de leerlingen verdeeld zullen worden over andere scholen. Iets dat een groep leerlingen niet van plan is te laten gebeuren: zij bezetten de school om duidelijk te maken dat zijn niet van plan zijn weg te gaan.

Ruzie

Dat is op zich al spannend genoeg, maar er speelt nog veel meer. Er ontstaat ruzie, omdat Raaf en Abel allebei andere ideeën hebben over de uitvoer van hun bezetting. De een wil de dialoog aan gaan, de ander kiest voor zwaar geschut. De eens zo hechte vriendengroep valt in twee stukken, en ook Raafs relatie met Juliëtte komt onder druk te staan. Daar staat dan weer tegenover dat er tussen twee andere leerlingen een nieuwe liefde opbloeit!

Spangas in Actie

Kwaliteit

Spangas in Actie is een tikje voorspelbaar verhaal waarin vriendschap en opkomen voor je rechten centraal staat. Als volwassene zie je de goede afloop wel aankomen, maar kinderen leven flink mee. De sfeer uit de serie zie je sterk terug, al zie je duidelijk dat voor deze film iets meer budget beschikbaar was, wat de kwaliteit ten goede komt. Als extra op de DVD vind je de videoclip van Mainstreet, Ticket to the Moon, de titelsong van deze film aan.