Dvd

Roary de Racewagen op dvd

Weten we allemaal nog hoe Bob de Bouwer er opeens zomaar was, en in rap tempo de tv, het dvd-schap en de speelgoedwinkel overnam? Wees gewaarschuwd: van dezelfde makers is er nu Roary de Racewagen, en het ziet ernaar uit dat zijn effect hetzelfde zal zijn.

De tv-serie is iedere dag te zien op Nick Jr., en nu ligt ook de eerste dvd in de winkels. Roary is speciaal bedoeld voor kijkertje van 2 tot 6 jaar, en dus heeft iedere aflevering een voor hen behapbare duur. De verhaallijn is duidelijk te volgen, en wordt ondersteund door veel humor. Daarnaast staan er ook diverse normen en waarden centraal (denk: positief zijn, anderen helpen, veilig rijden, aan het milieu denken, gezond leven) en worden kinderen gestimuleerd mee te denken over mogelijke oplossing over problemen die in de loop van het verhaal ontstaan.

Allemaal leuk en aardig, maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: is Roary de Racewagen leuk voor kinderen, en een beetje te ‘handelen’ voor hun ouders. Het antwoord is ja. Roary, een knalrood racewagentje, is altijd blij maar niet irritant. Kinderen, met name oudere peuters en kleuters, zitten binnen no time ‘in’ het verhaal en hebben niet in de gaten dat er over de serie is nagedacht: voor hen is het gewoon leuk vermaak, en geen educatief of moraliserend verhaaltje. Ruim baan voor Roary dus!

Speciaal voor deze release zijn er leuke Roary de Racewagen kleurplaten. Ga snel naar onze kleurplatenpagina en kleuren maar!

Roary Op De Racebaan
Bestel via Bol.com: Roary Op De Racebaan