Dvd Fashion

Mode door de jaren heen

‘Zo ging dat toen!’ is een dvd serie die je meeneemt naar het Nederland van de 20e eeuw. Allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven worden met behulp van beeldmateriaal uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in beeld gebracht. Dat betekent natuurlijk herinneringen ophalen voor de wat oudere generaties, en vooral veel verbazing voor jongeren.

Leuk is dat er ook een dvd is gewijd aan het modebeeld door de jaren heen. Er is gekozen voor 1920 tm 1980, misschien wel omdat de jaren 80 als het om mode gaat maar het beste vergeten kunnen worden… Wat zien we dan wel? Flower power, de introductie van de bikini en minirok, het broekpak en de brei-hype waarvan we waarschijnlijk allemaal wel de resultaten van gedragen hebben.

Een leuke, interessante en onderhoudende dvd van ruim een uur, waarbij ook vaak koppelingen worden gelegd tussen mode en het dagelijks leven in de betreffende jaren. Hierdoor is de dvd niet alleen interessant voor echte mode verslaafden, maar juist ook voor een ieder die interesse heeft in de jaren 20 tm 70 in het algemeen.

Zo ging dat toen! Mode – Zestig jaar mode in Nederland (1920-1980)
ISBN 9789022957783
A.W. Bruna

Zo Ging Dat Toen - Mode
Bestel via Bol.com: Zo Ging Dat Toen – Mode