Dvd

Mickey’s Strandfeest en Mickey de Schatzoeker

De door ons al eerder zo geprezen Mickey Mouse Clubhuis serie presenteert dit voorjaar weer 2 nieuwe avonturen op dvd, Mickey’s Strandfeest en Mickey de Schatzoeker.

Wij bekeken deze nieuwe avonturen, en waren wederom enthousiast. Met name Mickey’s Strandfeest is vanwege de setting (een groot deel van de 4 verhaaltjes speelt zich aan het strand af) een heerlijk zomers filmpje. Zoals altijd staat het plezier voorop, maar wordt de kijker door verschillende opdrachtjes en moeilijke en makkelijkere vragen iedere paar minuten actief bij het verhaal betrokken. Dit is educatief, er komt heel wat logisch nadenken, verbanden leggen en voorwerpen herkennen bij kijken, maar zorgt er bovenal voor dat kinderen niet alleen maar lui hangen te consumeren voor de tv. Actief meedoen met het verhaal, in plaats van het alleen maar van een afstandje te bekijken: hét grote pluspunt van de Mickey Mouse Clubhuis serie.

In Mickey de Schatzoeker mogen de kijkertjes Mickey en zijn vrienden helpen tijdens hun speurtocht naar een grote schat. Daarnaast vind je op deze dvd nog 2 andere avonturen (met eveneens ‘zoeken’ als thema), bij elkaar goed voor 69 minuten plezier. Beide dvd’s hebben een adviesprijs van 12,99 euro.

Mickey's Big Splash
Bestel via Bol.com: Mickey’s Big Splash/Mickey’s Strandfeest

Mickey'S Treasure Hunt
Mickey’s Treasure Hunt/Mickey de Schatzoeker