Dvd

Mickey Mouse Clubhuis: Vrolijke Verhalenboek

We zullen het maar eerlijk toegeven: we worden wel eens moe van al die ‘educatieve’ dingen voor kinderen. Vrijwel ieder nieuw geintroduceerd stuk speelgoed, iedere dvd en menig televisieprogramma claimt vooral leerzaam en goed voor de ontwikkeling te zijn. De waarheid is echter dat vrijwel alles dat een kind onderneemt, al dan niet met behulp van (educatief) speelgoed leerzaam is, en deze ‘educatief’ claim dus veelal overbodig is.

Er zijn echter positieve uitzonderingen, waar zelfs wij nog erg enthousiast van kunnen worden. De Mickey Mouse Clubhuis serie bijvoorbeeld. Bekend van tv, maar volgende week ligt ook de derde dvd al weer in de winkel. Mickey doet alles goed: de verhaaltjes zijn bovenal leuk, gezellig en speels. Daarnaast is er ook over het educatieve aspect erg goed nagedacht: het kind wordt het verhaal als het ware ingezogen, en krijgt kleine opdrachtjes die ook echt bij de leeftijd (3-4 jaar) passen.

De nieuwe dvd, ‘Vrolijke verhalenboek’ bevat weer 3 nieuwe avonturen, die voor jonge kinderen goed te volgen zijn. Mickey vraagt regelmatig hulp van zijn kleine kijkertjes, maar kan samen met zijn vrienden ook gewoon lekker gek doen. Schaterlachen en leren tellen wisselen elkaar moeiteloos af, peuters en kleuters zijn gegarandeerd geboeid.

Het Vrolijke verhalenboek’ ligt vanaf 7 mei in de winkels en kost 12,99 euro.

Micky Mouse Clubhouse
Bestel via Bol.com: Mickey Mouse Clubhouse