Dvd

Mees Kees op kamp nu op DVD!

Hoera! De heerlijke familiefilm Mees Kees op kamp is vanaf vandaag op DVD te koop. Wij bekeken hem alvast.

In en rond de kerstvakantie togen families massaal naar de bioscoop om Mees Kees op kamp te gaan zien. De opvolger van Mees Kees, die het jaar ervoor al een hit was, trok volle zalen en dat was naar onze bescheiden mening niet meer dan terecht. Nu de film op DVD te koop is bekijken we hem graag nog eens!

De film draait, uiteraard, weer om de jonge meester Kees die ontzettend hard zijn best doet een goede leraar te zijn. De kinderen vinden dat hij daar prima in slaagt, maar directrice Dreus denkt daar héél anders over. Gelukkig regelt zij alles als de klas op kamp gaat, en hoeft Mees Kees alleen haar orders maar op te volgen.

Dat verandert als Dreus door haar rug gaat. Meteen op de eerste dag staat Kees er alleen voor, alhoewel Dreus dankzij de nauwkeurige planning die zij achterlaat op de achtergrond aanwezig blijft. Als Mees Kees zich daar gewoon aan houdt komt alles goed!

Je voelt hem al aankomen… dat gaat niet helemaal zoals de bedoeling was. Maar dat maakt Mees Kees en dit kamp nu net zo leuk!

Willem Voogd is de perfecte, ietwat verlegen en onhandige beginnende leraar, met een hart van goud en vol originele oplossingen. Het gaat misschien niet volgens de regels en wensen van Dreus (geweldige rol van Sanne Wallis de Vries), maar een ‘mees’ als Kees laat zien dat je op zijn manier net zoveel kunt bereiken. Een grappige, en soms ook ontroerend mooie film voor het hele gezin. Haal hem snel in huis!