Dvd

Lifestylelog bekijkt Soof

Dé vrouwenfilm van de afgelopen tijd is vanaf vandaag ook op DVD en Blu-ray te bekijken. We hebben het natuurlijk over Soof, en wij gingen er even lekker voor zitten.

Wij horen bij dat kleine groepje vrouwen dat de film nog niet in de bioscoop gezien heeft. Kwam er niet van. Maar met de DVD gaan we onze schade inhalen. Klaar voor een avondje herkenbaarheid, lachen en genieten!

Soof wordt gespeeld door Lies Visschedijk, en is geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman. Wie deze wel eens leest weet dat niks menselijks haar vreemd is. Grote en kleine dingen gaan mis, ergernissen over man, kinderen en huis stapelen zich nogal eens op en een beetje aandacht voor Soof zelf wil er niet altijd van komen.

Chaos

Het loopt allemaal wel, maar niet direct precies zoals zij het wil. Het is eigenlijk behoorlijk chaotisch allemaal. We herkennen het. En hoe heerlijk is het, als je eigen man middenin zijn sabbatical zit en vooral met zichzelf bezig lijkt te zijn, om iemand tegen het lijf te lopen die jou aandacht geeft, je in de watten legt en je weer helemaal vrouw laat voelen! Zeker als het ook nog eens iemand als Dan Karaty is, die in de film de rol van Jim speelt. Hij neemt Soof mee in zijn wereld van glitter en glamour, heel anders dan wat zij gewend is. Dat wordt genieten voor Soof! Toch?

Met de komst van Jim heeft Soof heel wat afleiding, maar die man, kinderen en dat huis tover je niet zomaar even weg. Hoe gelukkig is ze daar allemaal eigenlijk mee? Wat wil ze nou eigenlijk in het leven, wat is echt belangrijk? Grote, herkenbare vrouwenvragen, die gelukkig op niet al te zware wijze gebracht worden, doorspekt met al dan niet bewuste zelfspot. Dat maakt Soof als een avondje bijkletsen met een paar vriendinnen. Even zien en horen dat het bij een ander ook niet allemaal op rolletjes loopt, om daarna met een tevreden gevoel naar je eigen leven te kijken. Daar mankeert eigenlijk maar weinig aan!

Lekker!

Een heerlijke film, met prachtige rollen van o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty en tal van BN-ers die soms zomaar opduiken. De extra’s op de DVD zijn niet enorm spectaculair, maar toch is dat kijkje op de set wel leuk, en ook de muziek uit de film komt nog even extra aan bod. Een DVD voor een avondje genieten met vriendinnen, in je eentje op de bank of met je geliefde. Soof is zo leuk!