Dvd

Kleine Einsteins: Vlucht van de instrumentenelfjes

Kleuters zijn nieuwsgierige wezentjes, en daar speelt de serie Kleine Einsteins van Disney slim op in. Er is veel aandacht voor (klassieke) muziek, kunst en aardrijkskunde, zaken die in de kleuterklassen over het algemeen niet langskomen. Je kunt je ook wel een beetje afvragen of jonge kinderen wel interesse hebben in muziekstukken en hun componisten, maar gelukkig is de aanpak wel kind-proof.
 
Want waar je als meekijkende ouders regelmatig met de oren zit te klapperen om alle moeilijke woorden en namen van componisten die bij jezelf misschien nooit zijn blijven hangen, genieten kinderen vooral van de avonturen van de Kleine Einsteins. Leo, June, Quincy en Annie gaan er namelijk met hun raket op uit om allerhande problemen op te lossen en de wereld te verkennen. En, je raadt het al, daarbij doen ze regelmatig een beroep op hun kijkers!
 
Disney is sterk in het maken van educatieve series, denk aan het Mickey Mouse Clubhuis en Baby Einstein. Met Kleine Einsteins zitten ze wat ons betreft soms een beetje op het randje, de namen van componisten en hun muziekstukken is in Nederland doorgaans eerder middelbare school stof, maar zolang de kinderen er met plezier naar kijken hoor je ons niet klagen.
 

Op de dvd ‘Vlucht van de Instrumentenelfjes’, die vanaf 9 september in de winkels ligt, staan 4 nieuwe avonturen van de kleine helden. Allemaal met klassieke, veelal bekende muziekstukken als begeleiding (best een prettige afwisseling op de veelal schreeuwerige kindermuziek) en kleine en grotere problemen die opgelost gaan worden. Daarvoor is zowel een flinke portie fantasie als kennis nodig, en het is juist die combinatie die de Kleine Einsteins zo aantrekkelijk maakt. De dvd heeft een speelduur van 92 minuten en weet kleuters opvallend lang te boeien. En, bijkomend voordeel: als ouder leer je er ook nog wat van… Adviesprijs: 9,99 euro.