Dvd

IC

De serie IC speelt zich af op de Intensive Care afdeling van een Nederlands ziekenhuis. Een zware afdeling om te werken, waar leven en dood dicht bij elkaar liggen. In de tv-serie volgen we een groep artsen en verpleegkundigen die zich dagelijks 100% inzetten, en soms alleen maar kunnen hopen dat zij de juiste beslissingen maken voor de patient. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot, want de meningen over wat de beste keuze is voor een patient lopen regelmatig uiteen.

Klinkt misschien niet als een serie waar je eens even ontspannen naar gaat zitten kijken, maar toch valt dit mee. Meer dan in veel Amerikaanse series zijn de verhalen redelijk waarheidsgetrouw, zonder overdreven sentiment. Als je eenmaal begint te kijken is het moeilijk om te stoppen, wat goed uitkomt. Op de 6dvd-box (24,95 euro) die onlangs verscheen vind je namelijk ruim 18 uur aan beeld (de eerste 2 seizoenen). Heb je dan nog niet genoeg, dan zijn er natuurlijk nog de extra’s, al ben je daar niet veel meer dan 10 minuten mee kwijt. Trailers, de try out en karakterschetsen, en dan heb je het wel zo’n beetje gehad.

Een nadeel van een Nederlandse serie is overigens wel dat er veelal acteurs in spelen die je al kent. Het blijft toch even raar om autoverkoper Dennis vd Ven (Jeroen van Koningsbrugge) opeens in een ziekenhuis op te zien duiken, en als je Peking Express VIP hebt gevolgd verwacht je Terence Schreurs ook eerder met een rugzakje in India dan op de IC afdeling. Na een paar afleveringen ben je echter helemaal gewend aan hun nieuwe rol, en geloof je dat ze respectievelijk Harry en Carmen zijn.


www.esprit.nl