Dvd

Huishouden met en zonder hulpmiddeltjes

Het huishouden: een noodzakelijk kwaad. Dat was het altijd al overigens, al stortten onze moeders en oma’s zich er vaak met wat meer toewijding op dan wij dat nu doen. Hoe het er in hun tijd aan toe ging wordt goed in beeld gebracht op de dvd ‘Huishouden’, in de ‘Zo ging dat toen!’ serie.

Een uur lang zie je beelden, voorzien van commentaar, van het huishouden door de jaren heen. Van wasborden en wringers tot de eerste wasmachines, van kolenhokken en de voorjaarsschoonmaak tot de stofzuiger en koelkast.

Dit soort oude beelden zijn, zeker voor de liefhebber, altijd heerlijk om te zien. Deze dvd brengt overigens niet alleen de veranderingen op huishoudelijk gebied in beeld, maar daarmee tegelijk ook de veranderende rol van de vrouw. Van ’toegewijde huisslaaf’ steeds meer in de richting van de moderne vrouw die het zich zo gemakkelijk mogelijk maakt. Het is ongelooflijk om te zien wat er in pakweg 2 generaties is veranderd: veel van de zaken op deze dvd lijken voor ons al weer eeeeeeeuwen geleden, terwijl de kans groot is dat je moeder ze nog zal herkennen.

Zo ging dat toen! – Huishouden
ISBN 9789022957974
A.W. Bruna
14,95 euro

Zo Ging Dat Toen - Huishouden
Bestel via Bol.com: Zo Ging Dat Toen – Huishouden