Dvd

Holland The Movie

Landen en steden bekijken vanuit de lucht wordt steeds populairder, we brengen met zijn allen vele uren door op Google Earth. Geen slecht idee dus, om ook een film waarin Nederland wordt gepromoot vanuit de lucht te filmen. Holland the Movie is volledig opgenomen vanuit een helikopter, en toont Nederland op een manier die je nog niet eerder zag. De lengte van de Afsluitdijk, de immense Rotterdamse havens, de na-oorlogse woonwijken en de grote landbouwgebieden: vanuit de lucht zie je het pas echt goed.

Deze insteek zorgt ervoor dat de film niet alleen interessant is voor toeristen, maar zeker ook voor inwoners. Waar in eerste instantie veel nadruk wordt gelegd op de geschiedenis, biedt het tweede deel van de film een goed kijkje in het ‘Nederland van vandaag’. Veel steden, nieuwbouwwijken en opvallende architectuur, maar bijvoorbeeld ook de Efteling en verschillende recreatiegebieden komen voorbij. Je kunt ervoor kiezen de film te bekijken met commentaar van Ivo Niehe, ben je hem echter zat en wil je gewoon alleen maar genieten van de beelden dan zet je Ivo gemakkelijk uit.

Al ontkom je bij een film over Nederland niet aan de voor de hand liggende tulpenvelden en molens, Holland the Movie gaat met name door de unieke beelden een stukje verder. Dat maakt de dvd bijvoorbeeld ook een heel leuk kerstcadeautje! Een voorproefje krijg je via www.hollandthemovie.nl, de dvd kost 14,99 euro.

Holland The Movie
Bestel via Bol.com: Holland The Movie