Dvd

Het paard van Sinterklaas

Nog 2 weekjes, en dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Om alvast in de stemming te komen is onlangs de film ‘Het paard van Sinterklaas’ op dvd verschenen. Het verhaal van de zesjarige Winky die enorm moet wennen als ze van China naar Nederland verhuist, was in de bioscoop al een enorme hit en won een Gouden Kalf voor beste scenario. Het is dan ook echt enorm aandoenlijk en boeiend om zo’n klein Chinees meisje in een vreemd land terecht te zien komen, waar zij allerlei nieuwe dingen moet leren. Leren fietsen is daarvan misschien nog wel het makkelijkst, wennen aan alle Nederlandse gebruiken met afstand het moeilijkst. Gelukkig is er 1 iemand die haar wél snapt: het paard Saartje. Iedere dag is Winky bij Saartje in de wei te vinden, totdat arme oude Saartje ziek wordt, en overlijdt.

Dit gebeurt in de tijd dat Sinterklaas zijn opwachting maakt in Nederland, nog zo’n onbekend begrip voor Winky. Al snel heeft ze echter door dat Sinterklaas allerlei wensen kan vervullen. Zal hij haar grootste wens, een eigen paard, ook in vervulling kunnen laten gaan?

‘Het paard van Sinterklaas’ is een hartverwarmende familiefilm, die je ook als volwassene zal weten te boeien. Af en toe ben je misschien even bang dat Sinterklaas van zijn voetstuk af zal vallen, en daarmee je meekijkende kind van zijn geloof, maar wees gerust: dit zal niet gebeuren. Alles is zo gefilmd dat Sinterklaas voor kinderen gewoon de onaantastbare kindervriend blijft, terwijl je als volwassene soms goed je best zal moeten doen om je lachen in te houden. Want wie had Sinterklaas nu koffiedrinkend in een Chinees restaurant verwacht, tussen de kerstversiering?

Paard van Sinterklaas
Bestel via Bol.com: Paard van Sinterklaas
Mamoun Elyounoussi