Dvd Film

Ernst, Bobbie en de gelepen Onix op dvd

Ernst en Bobbie zijn helemaal hot: naast een kookboek ligt sinds kort ook de dvd van hun eerste speelfilm in de winkels.

Ernst, Bobbie en de geslepen Onix is een ruim uur durend avontuur van de twee kindervrienden, die het opnemen tegen zakenman Wolter Onix, die een mooi bos wil omkappen om er een asfaltfabriek neer te zetten. Uiteraard komen Ernst en Bobbie in actie, maar om Onix tegen te houden zullen ze nogal hun best moeten doen.

Hij wil zijn plannen alleen staken als Ernst en Bobbie binnen drie dagen een groot concert organiseren, waarop de wereldster MC Big Time optreedt. Daarbij moeten ze echter wel een gouden microfoon gebruiken, die ze eerst nog even moeten vinden, én er moeten tenminste veertigduizend mensen bij het concert aanwezig zijn. Onmogelijk? Niet voor Ernst en Bobbie, en zeker niet als de televisie een handje helpt.

Deze speelfilm is voor de kleinste fans iets moeilijker te volgen dan de korte Ernst en Bobbie verhaaltjes die we al kenden. Het verhaal is iets lastiger, en minder ‘dicht bij huis’, maar Ernst en Bobbie blijven hetzelfde: elke paar minuten kun je een goede grap of leuk liedje verwachten. Een prima debuut, en een fijne dvd om in huis te hebben voor op een regenachtige middag.

Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix
Bestel via Bol.com: Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix
Gert-Jan van den Ende