Dvd

DVD: The Break-Up

Wat doe je als de relatie met degene waarmee je samenwoont misloopt, maar je wilt geen van beiden afstand doen van het huis? Precies, dan blijf je er samen in wonen en probeer je de ander zo goed mogelijk weg te pesten. Dit is de insteek van de film The Break-Up, waarin Jennifer Aniston en Vince Vaughn de exen spelen. Volgens de informatie op de acherzijde van de dvd zou het een hilarische film moeten zijn, maar eigenlijk is het vooral drama. Tuurlijk, bepaalde ‘oorlogstactieken’ zijn behoorlijk komisch, maar het gevoel dat bij het kijken van de dvd overheerst is toch meer een soort van medeleven.

Waarschijnlijk zou de film een stuk minder aandacht hebben getrokken als er niet twee bekende hoofdrolspelers waren, wat overigens niet wil zeggen dat alleen hun namen de moeite waard zijn. Het zijn juist de acteerprestaties van deze 2 acteurs die het verhaal de moeite waard maken, die zorgen dat je sympathie krijgt voor minstens 1 van de 2 hoofdpersonen.

Naast de film zelf vind je op de dvd natuurlijk ook enkele extra’s: commentaar van de hoofdrolspelers, deleted scenes, extended scenes, outtakes (semi-bloopers) en een alternatief einde. Met name het alternatieve einde wekt onze interesse, maar (zonder de afloop te willen verklappen) verandert het niet echt iets wezenlijks aan het verhaal. De overige extra’s zijn leuk en vermakelijk, maar niet vreselijk bijzonder, en passen daardoor eigenlijk goed bij de film. Leuk om een saaie avond mee te vullen, maar geen dvd die je meerdere keren zult kijken.

Break Up
Bestel via Bol.com: Break Up
Vince Vaughn