Dvd

Barbie als Mariposa

Fladderveld, magische lichtgevende bloemen, Koningin Marabella en natuurlijk Mariposa. Het gaat je misschien even duizelen bij het lezen van al deze nieuwe ingrediënten van de nieuwste Barbie dvd, maar wees niet bang: waar het echt om draait is natuurlijk Barbie, en haar magische leefwereld.

Barbie is voor deze film in de huid van Mariposa, de Vlinder Fee, gekropen. Ze leeft in Fladderveld, dat wordt beschermd door magische lichtgevende bloemen van Koningin Marabella. Boze fee Henna vergiftigt de Koningin, en de bloemen dreigen te doven. Mariposa en haar vriendinnen komen in actie!

Al lijkt het hoesje zich met haar vele roze en prominente afbeelding van Mariposa en de naam Barbie zich vooral te richten op hele kleine meisjes, de filmkeuring leert dat de dvd geschikt is voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het verhaal kan voor jongere kids een beetje te spannend zijn, en ook zullen zij het misschien niet zo makkelijk kunnen volgen.

Waar je als ouder misschien al snel tijdens het verhaal afhaakt, blijkt ‘de doelgroep’ vanaf het eerste moment geboeid te zijn, en na afloop ook feilloos te kunnen vertellen hoe het verhaal ging. De animaties zijn kleurrijk en prachtig, het taalgebruik net wat minder kinderlijk dan vele andere ‘meisjesfilms’. Enige irritante (althans voor volwassenen) is dat de stemmen lang niet altijd synchroom lopen met de bewegingen van de monden, maar bij het zien van zoveel roze, vlinders en anders moois, zal geen kind zich daar druk om maken.

Barbie Mariposa
Bestel via Bol.com: Barbie Mariposa

Barbie Mariposa
Bestel via Bol.com: Barbie Mariposa