Dvd

After 9/11

Precies 5 jaar geleden veranderde de wereld. Met het instorten van de twee torens van het World Trade Center stortte ook de wereldeconomie in elkaar, om over het gevoel van veiligheid maar niet te spreken. Maar wat er pas echt instortte was natuurlijk het leven van diegenen die door deze terroristische aanslag plotseling een naaste verloren. Compleet onverwacht, zonder de kans om afscheid te nemen. Op de dag dat de wereld nog eens kijkt naar de surrealistische beelden van de vliegtuigen die de torens invlogen, kijken wij naar de mensen die achterbleven.

Hoe zijn de maanden na 11 september voor hen verlopen? De Discovery Channel DVD ‘After 9/11: Rebuilding Lives’ geeft de aanslag een gezicht en laat je meekijken in het leven van de nabestaanden. Confronterend, want hierdoor realiseer je je nog maar eens dat we het hier niet alleen over terrorisme of oorlog hebben, maar vooral over mensen.

After 9/11 vertelt het verhaal van 4 betrokkenen: de vader van een brandweerman die maandenlang het rampgebied afstruint op zoek naar zijn omgekomen zoon. De accountant die in een van de torens aanwezig was en de aanslag overleefde, maar na een lange ziekenhuisopname en vele brandwonden nooit meer dezelfde zal worden. De vrouw die haar man verloor, en nu in haar eentje haar ernstig zieke dochtertje moet opvoeden. De scholieren, die de aanslag vanuit hun klaslokaal op slechts enkele meters afstand zagen gebeuren. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal, hun eigen herinneringen, waardoor je op verschillende manieren 9/11 en haar nasleep ‘beleeft’.

Misschien is After 9/11: Rebuilding Lives niet de meest diepgaande documentaire over 11 september, het is wel een van de meest indrukwekkende: hij geeft de aanslag een gezicht.

After 9/11 Rebuilding Lives
Bestel via Bol.com: After 9/11 Rebuilding Lives