Dvd Favourites

20 jaar Goede tijden slechte tijden

Goede tijden slechte tijden bestaat 20 jaar, en dat wordt gevierd met o.a. de uitgave van een jubileum dvd. Op ’20 jaar Goede tijden slechte tijden’ vind je backstage beelden, jubileum uitzendingen, cliffhangers, bloopers en afscheidsfilmpjes voor/over acteurs die de serie verlieten.

Ieder onderdeel krijgt een gesproken inleiding van een van de huidige acteurs. Dat geeft meteen ook de toon van de dvd aan: gericht op het heden. Dat is leuk voor de huidige kijkers, maar veel verder dan 5 jaar terug gaat het niet. En dat is jammer voor de kijkers van het eerste uur: waar zijn Arnie, Peter, Helen, Linda, Simon etc gebleven?

Toch geeft de dvd een leuk kijkje achter de schermen, met name het backstage gedeelte laat de praktijk van alledag zien. De cliffhangers zijn ook mooi uitgewerkt, met niet alleen de cliffhanger zelf, maar ook de voorgeschiedenis en afloop. De bloopers zijn, zoals altijd, erg amusant, terwijl de afscheidsfilmpjes (zeker die van Wilbert Gieske en Wik Jongsma) een mooi overzicht van de serie door de tijd heen geven.

Voor de 9,99 euro die de dvd kost krijg je heel veel kijkplezier, 202 minuten om precies te zijn. De titel, ’20 jaar Goede tijden slechte tijden’ vinden wij echter niet handig gekozen, aangezien de nadruk heel sterk op de laatste 5 jaar ligt en er niks van de heerlijk knullige beginperiode te zien is. Een beetje een gemiste kans!

Goede Tijden, Slechte Tijden - 20 Jaar
Bestel via Bol.com: Goede Tijden, Slechte Tijden – 20 Jaar