Dvd

20 jaar Dirty Dancing

Dirty Dancing staat door de musical (en de ziekte van Patrick Swayze) weer volop in de belangstelling, en dat is natuurlijk een prima aanleiding om ook de film weer eens opnieuw uit te geven. Een ‘Twentieth Anniversary’ editie ligt sinds kort in de winkels, en we waren benieuwd of deze zo lang na de oorspronkelijke release de moeite waard is.

De knalroze verpakking is dat sowieso, wij werden er erg blij van althans. De disc waarop je de film vindt is dat, uiteraard, ook, maar bij een dergelijke ‘collector’s edition’ gaat het natuurlijk vooral om de extraatjes. En dat zijn er nogal wat: Dirty Dancing met Patrick Swayze, Deleted/Alternate en Extended Scenes, Outtakes, screentests, interviews, muziekvideo’s en audio commentaar bijvoorbeeld.

Het meest de moeite waard zijn, uiteraard, de scenes die de film uiteindelijk niet gehaald hebben. Vooral, of eigenlijk ‘alleen’, echte fans zullen watertanden bij de nieuwe beelden, al zijn het er niet veel. De steamy dansscene tussen Johnny en Baby had van ons best in de film mogen blijven, terwijl we andere langdradige dialogen bepaald niet hebben gemist. Ook de interviews met de hoofdrolspelers zijn aardig, terwijl de muziekvideo’s een avondje Dirty Dancing helemaal af maken. Deze special edition van Dirty Dancing kost slechts een tientje, en ben je een beetje fan (of heb je hem nog niet op dvd) dan kunnen wij je maar 1 advies geven: kopen!

 

Dirty Dancing
Bestel via Bol.com: Dirty Dancing
Patrick Swayze