Culinair Health

Two Chicks: alleen het eiwit

Two Chicks eiwit

Eieren zijn gezond, maar iedereen die zich met gezonde voeding bezighoudt weet dat het eigenlijk allemaal draait om het eiwit.

En dus staan talloze mensen iedere dag dooier en eiwit van elkaar te scheiden… tot Two Chicks met een geweldige oplossing kwam: eiwit in een fles.

Two Chicks

Eiwitten zijn hot. Niet zo gek, want ze zitten vol aminozuren, belangrijke bouwstenen voor je lijf. Ze helpen je lichaam cellen, hormonen en enzymen aan te maken, en weefsel op te bouwen en herstellen.

Sporters lopen er al langer mee weg, maar ook de rest van de bevolking komt er steeds meer achter hoe nuttig die eiwitten (of proteïnen) voor je zijn.

Met eigeel is trouwens ook niks mis. Het bevat alleen een stuk meer calorieën en cholesterol. Af en toe een eitje kan uiteraard geen kwaad, maar wil je meer eiwitten tot je gaan nemen, dan doe je er verstandig aan de dooiers te laten staan. En dat doet Two Chicks voor je!

Laat het geel maar zitten

Wat een gepruts is het toch, om eiwit van eigeel te scheiden. En wat doe je met het eigeel dat je overhoudt? Weggooien is toch ook zonde! Daar bedachten ze bij Two Chicks een oplossing voor: eiwit in een flesje.

De dooiers die in dit geval overbleven zijn apart verkocht, aan de horeca bijvoorbeeld, en dus niet weggegooid. De eiwitten zijn op hun beurt gepasteuriseerd, zodat ze een paar dagen houdbaar zijn nadat je de fles hebt geopend. In een fles Two Chicks vind je vijftien eiwitten. Daarna kun je omeletjes maken, maar ook proteïne shakes, meringues of cake, om maar eens wat te noemen.

Two Chicks is te koop bij Albert Heijn, een flesje met vijftien eiwitten kost €3,99.